Google'dan devrim yaratacak hamle: Yapay zeka destekli doktor geliştirdi!

Google'dan devrim yaratacak hamle: Yapay zeka destekli doktor geliştirdi!
Google, hasta muayene verilerini analiz ederek teşhis koymaya yardımcı olabilecek yapay zeka destekli bir doktor geliştirdi. Bu teknoloji, hastalara daha hızlı ve doğru teşhis imkanı sunarak tıbbi bakımın etkinliğini artırıyor.

Son yıllarda, yapay zekanın tıbbi alanlara entegrasyonu önemli ölçüde arttı. Google da, doktorlara hastalık teşhisi ve tedavi konularında yardımcı olmayı hedefleyen yapay zeka destekli bir doktor sistemiyle bu alana katıldı.

DOKTORLARIN YERİNİ ALAMAYACAK...

IBM tarafından geliştirilen Watson adlı yapay zeka, on yılı aşkın bir süredir mevcut olmasına rağmen, tıp alanında ilerleme kaydetme konusunda bazı zorluklarla karşılaştı. Ancak, ChatGPT ve Google DeepMind'in AMIE gibi geniş dilli modellerin ortaya çıkmasıyla birlikte, bu alanda bir devrim başlatılabilir.

03-001.webp

AMIE (Articulate Medical Intelligence Explorer), Google'ın güvenilir yapay zeka tabanlı doktorlar oluşturma hedefine bir adım olarak görülüyor. Yakın zamanda yayınlanan bir makaleye göre, AMIE hasta bilgilerini anlama ve mevcut tıbbi durumlar hakkında net açıklamalar sunma yeteneğine sahip olarak tasarlandı.

SAĞLIK ASİSTANI

Google, bu yapay zeka doktor sisteminin doktorların yerini almayı amaçlamadığını, ancak sağlık hizmetleri sırasında bir asistan olarak hareket edeceğini belirtiyor. Temel amaç, doktorların iş yükünü azaltmak ve hasta bakımını daha kişiselleştirilmiş hale getirerek tıbbi durumları açıklamak yerine hasta bakımını geliştirmektir.

111.webp

Yapay zeka ile etkileşime geçme fikri bazı insanlarda endişe yaratsa da, Google muayenelerin genel kalitesini artırmayı ve doktorların işlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Belirli görevlerin yapay zekaya devredilmesiyle, doktorların daha kişisel ve empatik bir yaklaşım sergilemesi için alan açılmış oluyor, tabii ki bu yapay zeka sistemi doğru şekilde işlerse.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar