Herkes Mehmet Şimşek diye biliyordu: Hafize Gaye Erkan’ı Erdoğan’a kimin önerdiği ortaya çıktı

Herkes Mehmet Şimşek diye biliyordu: Hafize Gaye Erkan’ı Erdoğan’a kimin önerdiği ortaya çıktı
Hafize Gaye Erkan’ı, Merkez Bankası Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a öneren ismin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmadığı ortaya çıktı.

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanması konusunda yeni iddialar tartışılmaya devam ediyor. Bugüne kadar ismi Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek tarafından önerildiği söylenen Erkan'ın atanma sürecinde dikkat çekici bir ismin rol oynadığı iddia edildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Erkan'ı öneren ismin, Baykar Teknoloji’nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar olduğu öne sürüldü.

thumbs-b-c-a1b4acc5bee565406b27eca7400bf8ac.jpg
Haluk Bayraktar

Bayraktar ve Erkan’ın kariyer yollarındaki ortak noktaları da dikkat çekiyor. Erkan'ın İstanbul Erkek Lisesi mezunu olmasına karşın, Bayraktar Kabataş Erkek Lisesi mezunu olduğu söyleniyor. Öğrenilen diğer bilgilere göre ikisi de Endüstri Mühendisliği eğitimi almış ve aynı yıllarda farklı üniversitelerde yüksek lisans eğitimlerini tamamlamışlar. Bayraktar, Columbia Üniversitesi'nde eğitim alırken, Erkan ise Princeton Üniversitesi'nde doktorasını yapmış.

İddiayı ortaya atan kaynaklar, daha fazla detay vermemekle birlikte, Erkan ve Bayraktar'ın kariyer yolculuklarında benzer noktalara denk gelmelerinin tesadüf olmadığını belirtiyor.

Öte yandan, Haluk Bayraktar Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasının ardından, "Oldukça başarılı bir eğitim ve iş hayatı geçmişi bulunan ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan ilk kadın başkan olan Sayın Hafize Gaye Erkan'a yeni görevinde başarılar dilerim" açıklamasını yapmıştı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar