İstanbul'da tarihi yürüyüş! Binlerce kişi 'Şehitlere rahmet Filistin'e destek için bir arada

İstanbul'da tarihi yürüyüş! Binlerce kişi 'Şehitlere rahmet Filistin'e destek için bir arada
İstanbul'da şehitler ve Gazze'de yaşananlar için 308 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi.

Milli İrade Platformu'nun öncülüğünde düzenlenen 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşü için binlerce kişi Galata Köprüsü’nde bir araya geldi.

308 Sivil Toplum Kuruluşunun katıldığı yürüyüş sabah namazı sonrası başladı. Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Yeni Camii ve Süleymaniye Camii'den başlayan yürüyüşle Galata Köprüsü’nde buluşuldu.

02486763bce5f3ca5afc4a2378f28c57.jpg

TÜGVA'nın öncülüğünde Milli İrade Platformu tarafından düzenlenen "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü için binlerce kişi sabah namazı öncesinde camilerde bir araya geldi. Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ile TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da katıldı.

"Milli İrade Platformu" üyesi 308 dernek ve vakıf, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) liderliğinde Kuzey Irak'ta 12 askerin şehit olması ve Gazze'de devam eden İsrail saldırıları nedeniyle Galata Köprüsü'nde "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştiriyor.

Sabah namazının kılınmasının ardından, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camisi gibi camilerde toplanan insanlar, cami avlularında bir araya geldi.

TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTU

Vatandaşların özel araçları veya otobüslerle camilere uğraması Yenikapı sahilinde trafik yoğunluğuna yol açtı. Bu yoğunluk sebebiyle camilere giremeyen insanlar, Ayasofya ve Sultanahmet meydanlarındaki yeşil alanlarda, beraberlerinde getirdikleri seccadelerin üzerine sererek namaz için saf tuttular.

Sabah namazının ardından şehitler ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar