Magazin dünyasında 2023 yılına damga vuran olaylar!

Magazin dünyasında 2023 yılına damga vuran olaylar!
Yeşilçam’ın usta ismi Metin Akpınar’ın yıllar sonra ikiz kızlarının ortaya çıkması, dünyayı saran "Barbenheimer" fenomeni, Merve Dizdar'ın Cannes'da bir ilke imza atması, Arzum Onan ile Mehmet Aslantuğ'un şaşırtan ayrılığı, Dilan Polat ile Engin Polat’ın kara para aklama suçlarıyla tutuklanması. 2023 yılına damga vuran en çarpıcı magazin haberlerini sizler için derledik.

1. METİN AKPINAR'IN YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKAN İKİZ KIZLARI

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Metin Akpınar, 2023 yılında sürpriz bir gelişmeyle gündeme geldi. 35 yaşındaki ikiz kızlarından Duygu Nebioğlu'nun, açtığı babalık davasını kazanmasıyla birlikte Akpınar'ın yıllardır varlığından haberdar olmadığı kızlarıyla ilişkisi gün yüzüne çıktı. Akpınar, 24 yıl sonra kızlarıyla tanıştığını açıklarken, yaşanan süreci "Kızlarımdan öğrendiğime göre bir yetiştirme yurdunda kalmışlar, 6 yaşındayken de Nebioğlu ailesi tarafından evlat edinilmişler. 20 yaşına geldiklerinde ise biyolojik ailelerini bulmak istemişler. Kendilerini ilk tanıdığımdan itibaren çocuklarım olarak kabul ettim" şeklinde dile getirmişti.

hclx33fr10u0mszrttjlsw.webp

2. BARBENHEİMER FENOMENİ

Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve Matt Damon'ın başrolde olduğu Oppenheimer ile Greta Gerwig'in yönettiği Barbie filminin gişede yarattığı etki, "Barbenheimer" fenomeni olarak adlandırıldı. Zıt tarzları ve hikayeleriyle dikkat çeken iki film, 21 Temmuz'da vizyona girdi ve sinemaseverler arasında büyük bir mücadeleye neden oldu. İki film arasında beklenmedik bağlantılar kurulması ise sinema dünyasında konuşulan bir diğer detay oldu.

bkbkqgdsi0kskivi6a7sfa.webp

4. MERVE DİZDAR CANNES'DAN EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ İLE DÖNDÜ

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki performansıyla "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Dizdar, ödül konuşmasında karakteri Nuray'ı canlandırırken yaşadığı deneyimleri paylaşarak duygusal bir atmosfer yarattı.

1gdqbg8um0-5ads4b9l04w.webp

5. KRAL CHARLES'IN TAÇ GİYME TÖRENİ

Kraliçe Elizabeth'in ölümü sonrasında tahta çıkan Kral Charles'ın taç giyme töreni, 6 Mayıs'ta gerçekleşti. İngiltere'de 70 sene sonra ilk kez düzenlenen törene binlerce kişi katıldı. Tören, Wesminster Abbey Kilisesi'nde gerçekleşirken, kraliyet üyeleri, siyasi liderler ve ünlüler de katılım gösterdi.

6. TAYLOR SWİFT, TİME DERGİSİ TARAFINDAN YILIN KİŞİSİ SEÇİLDİ

Taylor Swift, şarkıları, dünya turnesi, sinema tarihinin rekortmen turne filmi ve ABD ekonomisine olan etkisiyle dikkat çekti. Forbes'un "En Güçlü Kadınlar" listesine beşinci sıradan giren Swift, medya ve eğlence alanındaki etkisiyle birinci sırada yer aldı. Time dergisi tarafından Yılın Kişisi seçilen Swift, başarılarıyla adından sıkça söz ettirdi.

vig2z2waoe2mj3u-b4am9q.webp

27 YILLIK EVLİLİKLERİNİ SONLANDIRDI

Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan çifti, uzun süren birlikteliklerine nokta koyarak boşandı. Çift, tek celsede gerçekleşen boşanma davasında bir araya gelerek duruşmaya katıldı. Ayrılık sonrasında ise sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla sık sık gündeme geldiler.

Boşanmanın hemen ardından Mehmet Aslantuğ, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şunları belirtti: "Biricik sevgili Arzum'u ben terk etmedim. Kalbimi başka birine vermedim. Bir yıl önce; dikkatli, özenli, saygılı bir ifadeyle şunu söyledi: Birkaç yıldır baş etmeye çabaladığım; ama edemediğim bir durum var. Artık karı koca gibi hissetmiyorum. Kendime ait bir evde yaşamak istiyorum."

ocosruhonk69vnz6xi-thw.webp

DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT TUTUKLANDI

Öte yandan, sosyal medyanın fenomen çifti olarak tanınan Dilan Polat ve Engin Polat ise kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklandı. Polat çiftinin bulunduğu toplu fotoğraf, "Şampiyonlar Ligi" adı verilen sosyal medya fenomenlerini de savcıların radarına soktu. Yurt dışı çıkış yasağı talep edilen çift, mal varlıklarının incelenmesiyle karşı karşıya kaldı. İddialara karşı çıkan fenomenler, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarda suçlamaları reddettiler ve Polat çiftiyle olan bağlantılarını inkar ettiler.

Yaşanan bu olaylar, ünlü isimlerin özel hayatlarına dair gelişmelerle birlikte toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.

atilv2nyikwhueegmsohew.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar