İstanbul'a kar ne zaman yağacak kutup soğukları geliyor

İstanbul'a kar ne zaman yağacak kutup soğukları geliyor
Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde ilerlerken yeni yıl ile beraber Ocak ayında soğuk hava etkisini göstermeye başlayacak. İstanbul için ise beklenen kar yağışı tarihi de belli oldu.

Ocak ayı ile birlikte Türkiye kutup soğuklarının etkisine girecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada İstanbul'da kar yağışı için ise tarih verdi.

CNNTÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen katıldığı yayında yaptığı açıklama ile İstanbul’da görülecek hava durumuna dair açıklamalarda bulundu.

OCAK AYININ 10'NUN KAR GELİYOR

Prof. Dr. Şen, Ocak ayı ile birlikte hava sıcaklığının düşeceğini, 10-11 Ocak tarihlerinde de İstanbul’da kar yağışının görüleceğini belirtti.

10 gün sonra Marmara Bölgesi’nde başlayacak ve Batı Karadeniz, İç Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıkların 5-6 derece oranında düşeceğini ifade eden Prof. Dr. Şen, Marmara ve İstanbul’da kar yağışı beklediğini söyledi.

Ocak ve Şubat aylarında etkili soğukların olacağına vurgu yapan Prof. Şen, ‘2023 yılının en sıcak yıl olmasının kışın da sıcak geçeceği anlamına gelmediğini etkili bir kar yağışının görülebileceğini’ açıkladı.

Hava tahminlerine göre İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışının ise Ocak ayının 10’u akşamı başlayıp devam edeceğini öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar