Seçil Erzan’ın ilk savunmasındaki detaylar dikkat çekti! Dolandırılan benim

Seçil Erzan’ın ilk savunmasındaki detaylar dikkat çekti! Dolandırılan benim
Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan, kamuoyunda tanınan ünlü futbolcular dahil onlarca iş insanını dolandırdığı suçlamasıyla yargılanıyor. Erzan'ın 20 Kasım'daki ilk duruşmadaki savunmasında ortaya çıkan detaylar, dikkat çekti.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü'de yayımlanan "Seçil Erzan: Asıl dolandırılan benim" başlıklı yazısında ‘Fatih Terim’ fonu davasından tutuklu olan Seçil Erzan’ın savunma tutanağındaki detayları aktardı.

Saymaz, yazısında, Erzan'ın İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 Kasım’daki savunmasında, "Ben dolandırıldım. Borçlu duruma düşen benim. İnsanlar mal mülk sahibi oldular" dediğini belirtti.

Saymaz'ın aktardığına göre, bankacı Seçil Erzan'ın ilk savunmasına göre, kendisi dolandırılmış ve borçlu duruma düşmüş. İddialara göre, yüksek kâr vaadiyle kurduğu gizli fon aracılığıyla futbolcular ve diğer kişilerden büyük miktarlarda para toplamış ancak bu paraların bir kısmını veya tamamını alamamış. Savunmasında Erzan, "Ben dolandırıldım. Borçlu duruma düşen benim. İnsanlar mal mülk sahibi oldular" ifadelerini kullanmış.

640x360.jpg

Saymaz'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

Erzan, futbolcularla yakın olduğu dönemde onlara mali konularda destek olduğunu belirtiyor. Ancak iddialara göre, bu destek sonucunda ortaya çıkan fon düzenlemeleriyle birileri tarafından dolandırıldığını savunuyor. Mahkeme başkanının sorularına cevap veren Erzan, bu süreçte kendisine baskı yapıldığını, tehdit edildiğini ve bankadan atılmaktan korktuğunu dile getiriyor.

Savunmasında Erzan, özellikle Galatasaray'dan bir futbolcu olan Fatih Terim'in damadı Volkan Bahçekapılı üzerinden Emre Belözoğlu'nun parasını aldığını söylüyor. Ancak Erzan, suçlamalara karşı Terim'in adını kullanmaktan kaçınıyor. Mahkeme başkanının ısrarı üzerine Terim'in adını veren Erzan, iddiaları doğruluyor.

1702016832523-gjhgh.jpg

Erzan'ın ifadelerine göre, topladığı paraları alacaklı ve mağdur olan kişilere verdiğini savunuyor. Ancak bu süreçte şiddet gördüğünü ve tehdit edildiğini iddia ediyor. Bankada çalıştığı dönemde bavulla getirilen paraların nasıl çıkarıldığı sorusuna ise, "Zaten yarım saat içerisinde herkes parayı alıyordu" şeklinde cevap veriyor.

Seçil Erzan'ın bu savunması, futbol camiasını ve toplumu sarsan bir dolandırıcılık davasının iç yüzünü ortaya çıkarıyor. Mahkeme süreci ve ilerleyen günlerde ortaya çıkacak yeni bilgilerle birlikte, bu olayın daha fazla detay kazanması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar