Başkan adayına ters kelepçe!

Başkan adayına ters kelepçe!
ABD'de polis, İsrail karşıtı protestolara karşı sert bir müdahalede bulunuyor. Washington Üniversitesi'nde öğrencilere destek veren ABD Başkan adayı Jill Stein da bu müdahaleler sırasında darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde Emory Üniversitesi'nde ekonomi profesörü Fohlin ve Felsefe Bölüm Başkanı McAfee'nin ters kelepçe ile gözaltına alınmasının ardından, Washington Üniversitesi'nde öğrencilere destek veren ABD başkan adayı Jill Stein, müdahaleler sırasında darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve ABD genelinde yayılan Filistin'e destek eylemleri ve İsrail'in katliamlarını kınama protestoları, polis ve güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle karşılaşıyor. ABD, insan hakları ve özgürlüklerini savunduğunu iddia ederken, yerleşim politikalarına karşı çıkan kişi ve gruplar çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor.

1287001-467369466.jpeg

Son olarak, Yeşiller Partisi'nden ABD Başkanlık Adayı Jill Stein, St. Louis'teki Washington Üniversitesi'nde düzenlenen Filistin yanlısı bir protesto sırasında öğrencilere destek verdiği ve güvenlik güçlerinin müdahalesine karşı çıktığı için tutuklandı.

israili-protesto-ediyordu-abd-baskan-adayina-ters-kelepce-8cmu.webp

POLİSLER TARAFINDAN DARP EDİLDİ!

X sosyal medya platformunda paylaşılan görüntülerde, Yeşiller Partisi Başkan adayı Jill Stein'in öğrencileri korumaya çalışırken polisler tarafından önce bisikletlerle darp edildiği görülüyor. Buna rağmen Stein ve beraberindekiler direnmeye devam etti. Bir süre sonra Stein'ın ters kelepçeyle tutuklanarak kampüsten uzaklaştırıldığı görüldü. Stein ile birlikte başkanlık seçimi kampanya müdürü Jason Call ve kampanya müdür yardımcısı Kelly Merrill-Cayer de tutuklandı.

253.jpg

GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR

ABD'deki üniversitelerde süren Filistin yanlısı protestolar sırasında polis müdahalesi nedeniyle bazı öğrenciler gözaltına alındı. Indiana Üniversitesi'nde 23, Arizona Eyalet Üniversitesi'nde 72, Washington Üniversitesi'nde 80 ve Northeastern Üniversitesi'nde 100 Filistin destekçisi gözaltına alındı.

2000 yılında Lübnan sınırından İsrail'e sembolik olarak taş atan ve bu eylemiyle tanınan Edward Said, Columbia Üniversitesi'nde profesör olarak görev yaptıktan sonra, Columbia Üniversitesi'ndeki protestolar, üniversitenin rektörünün "ifade özgürlüğü" konusundaki yazısıyla korunmuştu. Ancak bu protestolar Columbia'dan diğer üniversitelere, Georgetown, George Washington, Emory, Harvard, MIT, Yale, Texas, NYU, Kaliforniya Eyalet, Minnesota ve Güney Kaliforniya üniversitelerine yayıldı.

sam-waterston2.jpg

On binlerce öğrencinin çadır kurarak katıldığı ve polisin sert saldırılarıyla gündemden düşmeyen eylemlere üniversite hocaları da destek verdi.

Columbia Üniversitesi yönetimi, protestolar sırasında polis çağırarak üniversiteyi uzaktan eğitime geçirme kararı aldı. Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterilerinde 93 öğrenci gözaltına alınırken, Emory Üniversitesi'nde öğrenciler polis tarafından biber gazı ve elektroşok silahlarıyla saldırıya uğradı.

ekran-alintisi.jpg

Emory Üniversitesi'nde polis, protestolara katılan ve öğrencilerine destek veren ekonomi profesörü Caroline Fohlin ile Felsefe Bölümü Başkanı Noelle McAfee'yi ters kelepçeyle gözaltına aldı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar