Ayasofya'da biletli ziyaret uygulaması başladı! Müzeye çevrildi iddiasına yalanlama

Ayasofya'da biletli ziyaret uygulaması başladı! Müzeye çevrildi iddiasına yalanlama
Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret etmek isteyen yabancıların girişlerini ayıran bir uygulamaya başlandı. Öte yandan Ayasofya ile ilgili ‘yeniden müze oldu’ yönündeki yorumlarla ilgili olarak da açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin müzeye çevrildiği iddialarına yönelik açıklama yaptı.

İBADET AMACIYLA GELENLERDEN ÜCRET ALINMAYACAK

Merkezden yapılan duyuruda, Ayasofya'nın kültürel ziyaretçilerle ibadet edenleri ayırmak ve girişlerdeki yoğunluğu önlemek amacıyla başlatılan düzenlemenin tamamlandığı belirtildi.

Ayrıca, düzenlemelerin camiyi müzeye dönüştürme amacı taşımadığı, ibadet amacıyla ziyarete gelenlerden herhangi bir ücret alınmadığı vurgulandı.

Açıklamada, sadece kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turistlerden bir ücret talep edileceği ifade edilirken, girişlerde alınan önlemlerle ilgili detaylar da paylaşıldı. Turistlerin gezi güzergahları boyunca koruyucu önlemlerin alındığı belirtilirken, QR kod uygulaması ve kulaklıklı sistemle ziyaretçilerin sessiz bir ortamda 23 dilde bilgi alabileceği bilgisi de açıklamada yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ayasofya'daki düzenlemelerin camiyi ibadet amacıyla ziyaret edenleri etkilemeyecek şekilde gerçekleştirildiğini ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, kamuoyunu bilgilendirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar