İş Bankası maaş zamlarının ardından emekli promosyonlarını güncelledi! Ödenecek yeni rakam belli oldu

İş Bankası maaş zamlarının ardından emekli promosyonlarını güncelledi! Ödenecek yeni rakam belli oldu
En düşük emekli maaşının 7500 TL olmasını içeren kanun teklifi, bugün TBMM Başkanlığına sunuldu. Maaşlarda yaşanan artışların ardından, bankaların emeklilere ödediği promosyonlarda da güncellemeye gidildi.

Türkiye''nin en büyük özel bankası olan İş Bankası, emekli promosyonlarında yeni bir güncellemeye gitti. 

2 milyon 250 bin EYT''linin de emekli olmasıyla birlikte, müşteri sayısını azaltmak için çalışmalara hız veren Türkiye İş Bankası, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın NTV-Star TV ortak yayınında yaptığı açıklama ile, taban emekli aylığının 7500 lira seviyesine çıkarılmasının ardından bir güncellemeye daha gitti.

Maaşını 3 yıl boyunca aynı bankadan almaya söz veren emeklilere, bir defaya mahsus olarak ödenen nakit promosyon ödemelerinde, zam haberleriyle birlikte artış yaşandı. 2023 itibariyle banka tarafından ödenen en düşük promosyon ücreti 4500 TL iken, yapılan son zamların ardından Türkiye İş Bankası, en düşük emekli promosyonunu 6750 TL olarak duyurdu. 

İŞ BANKASI 2023 PROMOSYONU NE KADAR?

Bankanın internet sitesinde yer alan paylaşıma göre, yeni zamlarla birlikte yapılacak ödemeler şu şekilde:

Emekli maaşı 7500 TL ile 10.000 TL arasında olanlara 6750 TL, 10.000 ve üzerinde olanlara ise 7500 TL promosyon ödemesi yapılacak. 

KAMPANYADAN YARARLANMAK İÇİN BUNLAR ŞART!

3 YIL SÖZ VERMEK ŞART OLACAK

Emekli olacak vatandaşlar, maaşlarını 3 yıl süre ile İş Bankası''ndan alacaklarına dair bankaya söz vermeleri halinde, promosyon tutarlarını ilk maaşlarının ödenmesinden en geç 3 gün sonrasına kadar banka hesaplarında görebilecek. Şu anda İş Bankası müşterisi olan EYT''liler ise hemen mobil bankacılık, internet şube ya da İş Bankası şubelerini kullanarak emekli promosyonu için hızlı başvuru yapabilecek.

İş Bankası''nın emekli müşterilerine sunduğu tek avantaj ise nakit promosyonu olmayacak. Emekli müşteriler, birçok bankacılık hizmeti konusunda da ayrıcalıklı haklara sahip olurken, kredi kartı borçları ya da limitlerine bakılmaksızın kart ücreti ödemeyecek, EFT ve havale işlemlerinde herhangi bir kesintiye maruz kalmayacak. Ayrıca emekli müşteriler hiçbir gelir belgesi göstermeden ek hesap ve kredi başvurularında öncelik hakkı elde edecek. 

EYT''LİLER DE BAŞVURABİLECEK

Yapılan zamların ardından ilk maaşlarını 17-26 Nisan tarihinde alacak olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile emekli olacak 2 milyon 250 bin kişi de promosyon ödemelerinden faydalanabilecek. Bankaya yapılan başvurunun ardından, hesaba yatırılan ilk maaş tarihinden sonraki 3 iş günü içerisinde ödeme yapılacak. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar