İş Bankası emekli promosyonlarını güncelledi! 5 gün içinde başvurmayan hakkını kaybedecek

İş Bankası emekli promosyonlarını güncelledi! 5 gün içinde başvurmayan hakkını kaybedecek
Türkiye'nin en büyük özel bankası olan İş Bankası, emekli müşterilerine yönelik sunduğu promosyon kampanyasında kapsamlı bir değişikliğe gitti. Son başvuru tarihi 30 Nisan olarak duyurulan kampanyada, emeklilere ödenecek en düşük promosyon ücretine zam yapıldı.

Aslıhan Kamer Türel Caymaz / Günboyu 

28 Şubat tarihinde Meclis''ten geçen EYT düzenlemesi  kapsamında 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olması beklenirken, şu ana kadar yaklaşık 1 milyon EYT''linin emeklilik işlemleri tamamlandı ve maaş ödemeleri yapıldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ile birlikte Türkiye''deki toplam emekli sayısı 15 milyonun üzerine çıkarken, özel ve kamu bankaları da emekli vatandaşları müşterisi yapabilmek için adeta bir promosyon savaşına girişmiş durumda. 

Şu ana kadar özel bankalar, ödedikleri nakit ücret ile kamu bankalarını yarış dışı bırakırken, en düşük emekli maaşının 7500 TL''ye çıkarılması ve nisan ayı itibariyle ilk maaşlarını almaya başlayan EYT''lilerin sayısının giderek yukarıya çıkması, bankalar arasındaki rekabeti yeniden kızıştırmış durumda. Türkiye''nin en büyük özel bankası olma ayrıcalığına sahip olan İş Bankası, emekli müşterilerine sunduğu fırsatlar konusunda da diğer bankalardan ayrı bir konumda hizalanıyor.

5 GÜN İÇİNDE BAŞVURMAYAN EMEKLİ ''ZAMLI PROMOSYON'' HAKKINI KAYBEDECEK 

İş Bankası''nın emekli promosyonlarına yönelik doğrudan bir zam kararı almamasına karşın, mevcut kampanyada emekli aylığının yukarı çıkmasıyla birlikte promosyon ödemesinin de zamlanıyor olması, en düşük emekli maaşlarına bu ay itibariyle yapılan zammın ardından ödenecek promosyonları da otomatik olarak yukarı çekmiş durumda. 

2023''e en düşük emekli promosyonu 5250 TL olarak giren banka, son değişikliklerin ardından bu ödemeyi 6750 TL''ye yükseltmiş oldu. Ramazan Bayramı nedeniyle bu ayki emekli maaş ve ikramiye ödemelerini 14 Nisan tarihinden itibaren almaya başlayan EYT''liler, hesaplarına yatan ilk ödeme tarihinden itibaren banka promosyonu almak için tüm şartları sağlamış olmakta.

Bankanın internet sitesinden yapılan duyuruda, söz konusu kampanyanın 30 Nisan itibariyle sona ereceği aktarılırken, "T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile 1 Kasım 2022 - 30 Nisan 2023 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası''nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası''na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 7.500 TL’ye varan promosyon ödemesinden faydalanabiliyor. Üstelik SGK emekli maaşını İş Bankası''na taşıyanlar, Maximum Kart ve ek kartları için ücret ödemiyor, birçok ayrıcalık ve avantajdan da yararlanabiliyor." ifadelerine yer verildi. 


EN DÜŞÜK ÖDEMEYE 1500 TL ZAM YAPILDI

Türkiye İş Bankası, emekli aylığı 7500 ile 9999 TL arasında olan müşterilerine 6 bin 750 TL ödeme yaparken, bu tutarın 10 bin liranın üzerine çıkması halinde verilen ücret de 7500 TL''ye yükselmiş oluyor. 

Promosyon başvuru yapabilmek için, 3 yıl boyunca aynı bankadan maaş alınacağına dair söz verilmesinin yanı sıra, kampanyadan yararlanılan kurumdan bugüne kadar en az 1 kez maaş ödemesi almış olmak gerekmekte. Bu nedenle 2 milyon 250 bine yakın EYT''li, maaşlarının hesaplara aktarılmasının ardından yapacakları başvuruyla birlikte, 3 iş günü içerisinde ödemelerini hesaplarına almış olma hakkı kazanacak. 

SUNULAN AVANTAJLAR NAKİT ÖDEME İLE SINIRLI KALMAYACAK!

Maaş ödemelerini İş Bankası''ndan almayı tercih eden müşteriler için sunulan olanaklar yalnızca promosyon ile sınırlı değil. Söz konusu müşterilere avantajlı olarak sunulacak çok sayıda bankacılık hizmetinin yanı sıra, ek hesap ve kredi kullanımı ile kredi kartı borçları ödemelerinde de esnek çözümler sağlanacak. Bireysel ve ticari müşterilere göre sunulacak kredi oranlarında ve faiz indirimlerinde değişiklikler olabileceği gibi, İş Bankası''nın kredi kartlarını kullanmak isteyen müşterilere de birçok noktada kullanilecekleri puan hediyesi sunulacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar