Merkez Bankası'ndan yeni dolar hamlesi! Resmen yasaklandı

Merkez Bankası'ndan yeni dolar hamlesi! Resmen yasaklandı
Yaklaşan seçimle beraber dolardaki kuru sabit tutmak isteyen Merkez Bankası yeni bir hamle yaptı. İşte ayrıntılar...

ŞAHİN YILDIZ-GÜNBOYU

Türkiye''de bir süredir uygulanan ''seçim ekonomisi'', seçime haftalar kala piyasaları giderek kıskacına alacak bir hale büründü. Gelişmiş her ülkede, milli para biriminin değerini korumakla görevlendirilen merkez bankalarının aksine, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), AKP hükümetinin seçimlere daha rahat bir ortamda girebilmesi adına yaşanması muhtemel ''döviz krizi'' karşısında, alışılagelmişin çok ötesinde ''önlem'' kararları almaya devam ediyor. 

KUR KORUMALI MEVDUAT İFLAS ETTİ

31 Aralık 2021 itibariyle uygulanmaya başlanan ve AKP iktidarı tarafından ''liralaşma'' olarak sunulsa da, esasen dolara endeksli bir hesap türü olmasından kaynaklı dövizde yaşanan her türlü değişimde hasar gören KKM hesapları, ekonomist Uğur Gürses tarafından adeta topa tutuldu. 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gürses, TCMB''nin son faiz kararını paylaşarak "KKM''nin iflas belgesi... Her şeyi ''çözmek'' için faizleri baskılayıp enflasyonun altına çekiyorsun, kur-enflasyon patlıyor, vatandaş-şirketler TL''den kaçıyor, KKM ''icat'' ediyorsun kur farkını bütçeden ve para basarak karşılıyorsun, yürümüyor, faizi serbest bırakıyorsun" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar