Başkası adına tapu sorgulaması yapılabilir mi? Kritik detay açıklandı

Başkası adına tapu sorgulaması yapılabilir mi? Kritik detay açıklandı
Milyonlarca kişinin merak ettiği "Başkası adına tapu sorgulama yapabilir miyim?" sorusuna Tapu ve Kadastro Müdürlüğü açıklık getirdi.

AHMET UNUTGAN-GÜNBOYU

"E-Devlet''te başkası adına tapu sorgulama yapabilir miyim?" sorusunun yanıtını Tapu ve Kadastro Müdürlüğü verdi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü''nün açıklamasına göre başkası adına tapu sorgulaması yapabilmeniz için mahkeme veya noterden onaylı bir veraset almış olmanız gerekmektedir. Eğer verasetiniz varsa E-Devlet arama kutusuna "Tapu Bilgileri Sorgula (Mirasçısı Olduğunuz Kişi Adına)" yazarak tapu bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Bir tapunun birden fazla kişinin adına kayıtlı olan parsel bölünmesinin nasıl yapılacağına dair açıklamada bulundu.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü''nden yapılan açıklama şöyle:

İmar Kanunu''nun 15. ve 16. maddeleri uyarınca parselin iki veya daha fazla parçaya bölünmesi işlemleri için aşağıdaki evraklar gereklidir.  Kimlik belgesi (Taraflara ve eğer varsa temsilcilere ait) Eğer söz konusu işlemde temsil varsa temsile ilişkin belge (Vekalatname, vasi kararı vb.)
Değişiklik dosyası (Serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu Kadastro Müdürlüğü tarafından kabul edilerek onaylanmış olması gerekli)
Emlak beyan değerini gösteren belge (Taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınır) Encümen kararı veya İl İdare Kurulu kararı (Mücavir alan içinde belediyenin encümen kararı, mücavir alan dışındaysa İl Özel İdaresi kararı gerekir.)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar