Garanti'den seçim öncesi emekli promosyonlarına zam! 4 gün içinde başvurmayan yararlanamayacak

Garanti'den seçim öncesi emekli promosyonlarına zam! 4 gün içinde başvurmayan yararlanamayacak
Türkiye'nin en büyük özel bankalarından biri olan Garanti BBVA, en düşük emekli maaşının artması ve EYT'lilerin ilk maaşlarını almaya başlamasının ardından promosyon kampanyalarında değişikliğe gitti. Bankadan yapılan açıklamaya göre, zamlanan yeni promosyondan faydalanmak için son başvuru tarihi 30 Nisan.

Deniz Dallı  / Günboyu 

Mart ayının ilk haftası itibariyle 2 milyon 250 bine yakın EYT''li için emeklilik başvuruları toplanmaya başlanırken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tüm ek mesai çabalarına karşın henüz başvuruların ancak yarısını tamamlayabilmiş durumda. 

Başvuru tamamlanan ve kendilerine yönelik ''emekli tahsis numarası'' verilen EYT''liler, Ramazan Bayramı nedeniyle emekli aylıklarını 14 Nisan itibariyle almaya hak kazandı. Ancak Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi kapsamında emekli olan ya da olmak için gün sayan vatandaşlar için tek avantaj maaş ödemeleri ile sınırlı değil.


EN DÜŞÜK EMEKLİ PROMOSYONUNA BÜYÜK ZAM GELDİ

Bankalar tarafından sunulan promosyon kampanyalarına göre, emekli maaşını 3 yıl boyunca başka bir bankadan almayacağına dair söz veren vatandaşlara, Garanti Bankası''ndan 8500 TL''ye varan promosyon ödemesi yapılacak. 

Promosyon kampanyaları birkaç yıldır sürdürülüyor olmasına karşın, en düşük emekli maaşının 7500 liraya yükseltilmesi, alınan aylık tutarına bağlı olarak artan promosyonların da otomatik olarak zamlanması anlamına geldi. EYT''lilerin dahil olmasıyla birlikte sayıları 15 milyonu geçen emekli kesimi, siyasetçilerin doğrudan ikna için en önemli hedefi olurken, bankalar da müşteri sayısını yükseltmek için ilk olarak emeklilerin kapısını çalıyor. 

Garanti BBVA''nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, gerekli taahhütleri yerine getiren emekli müşterilere yönelik banka tarafından bir defaya mahsus olmak üzere nakit promosyon ödenecek. Geçtiğimiz haftalarda en düşük emekli promosyonu olarak 5 bin 500 TL ödeme yapan banka, emekli taban aylığının 7500 liraya çıkarılmasının ardından promosyonlarda da güncellemeye gitti. 

Son tabloya göre 7500 TL ile 10000 TL arasında aylık alan emeklilere ödenecek promosyon 6750 TL olarak belirlenirken, maaşı 10 bin liranın üzerinde olan vatandaşlar içinse bu rakam 7500 TL''ye yükseltilecek. 

EYT''LİLER NE ZAMAN PROMOSYON BAŞVURU YAPABİLECEK?

SGK tarafından belirtilen kurallara göre, bir vatandaşın bankalar tarafından yapılan promosyon kampanyasından faydalanabilmesi için, söz konusu bankadan en az 1 kez maaş ödemesi almış olması gerekmekte. Bir başka deyişle, şu ana kadar EYT başvurusu sonuçlanmamış vatandaşlar, promosyon ödemelerini hesaplarına alabilmek için en az bir kez hesaplarına maaş ödemesinin yatmasını beklemek zorunda. 

Buna karşın, Ramazan Bayramı nedeniyle erkene çekilen ödemelerin ardından 14 Nisan itibariyle toplamda 700 bini aşan sayıda EYT''liye maaş ve bayram ikramiyesi ödemesi yapıldı. Bu şartları sağlayan yeni emekliler, yapacakları başvurunun ardından 3 iş günü içerisinde promosyonlarına kavuşabilecek. 

SON BAŞVURU İÇİN 4 GÜN KALDIeyt

Garanti BBVA''dan yapılan açıklamaya göre emekli promosyonu için  herhangi bir fiziki müracaat gerekmemekte. Bankada hesabı bulunan vatandaşlar, mobil ya da internet şube üzerinden promosyon başvurularını yapabildikleri gibi, henüz Garanti Bankası''nda hesap açmamış EYT''liler ise online başvuru ile görüntülü olarak bankanın müşteri olabilme hakkına sahip. 

Kampanya kapsamında değişiklikler hakkında yapılan duyuruda, söz konusu promosyon ödemeleri için son tarih olarak 30 Nisan belirtildi. Ancak geçtiğimiz aylarda da benzer ifadeler kullanılmış ve promosyon kampanyaları söz konusu ayı takip eden süreçte 30 gün süre ile yeniden uzatılmıştı. Bu nedenle beklentiler, Garanti''nin mayıs ayında da aynı şartları devam ettireceği yönünde. 

PROMOSYONA İLAVE BİN TL BONUS VERİLECEK

Kampanya kapsamında yapılacak nakit ödemenin yanı sıra, emekli maaşını 3 yıl boyunca Garanti Bankası''ndan almaya söz veren müşterilere ayrıca 1000 liralık bonus puan verilecek. Kampanya kapsamında kredi kartı kullanacağına onay veren emekliler, yapacakları ilk 500 TL ve üzeri harcamanın ardından kırtasiye, giyim, market ve birçok sektörde geçerli olacak 1000 TL değerinde bonus puan kazanacak. 

Bankanın emekli müşterilerine sunduğu ayrıcalıklar da bununla sınırlı değil. Kredi kartı, ek hesap, ihtiyaç kredisi ve birçok işlem için başvuru esnasında maaş müşterilerinden hiçbir evrak talep edilmezken, yapılacak havale ve eft ücretlerinde de komisyon alınmayacak. Ayrıca emekliler, normal kullanıcıların ödemesi gereken yıllık kart ücretinden de hiçbir bedel ödemeden yararlanma hakkına sahip olacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar