AKP, Yeniden Refah ile çıkış yolu ararken Erbakan kararını verdi

AKP, Yeniden Refah ile çıkış yolu ararken Erbakan kararını verdi
Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan, AKP ile yaptıkları ittifak görüşmelerinin sonucunu açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala, Yeniden Refah Partisi’nin AKP ile ittifak görüşmeleri merak ediliyor. Son kez masaya oturacakları iddia edilen iki partinin, iş birliği görüşmelerinden karar çıktı.

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, Yeniden Refah görüşmelerin sonuna gelirken kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini belirtti. YRP İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan, yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ve kendi adaylarını çıkaracaklarını aktarırken, siyasette belirsizliklerin her an ortaya çıkabileceğini ifade etti.

“YENİDEN REFAH BİRİNCİ PARTİ OLACAK””

Adalet Partisi İstanbul İl Başkanı Ercan Canpolat, bugün ekibiyle birlikte Yeniden Refah Partisi'ne katıldı. Bu katılımın parti için önemli bir güç kaynağı olduğunu vurgulayan Doğan, Canpolat'ın dinamik kişiliği ve pozitif enerjisinin teşkilata büyük katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, 2028 seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nin birinci parti olacağına olan inancını dile getirdi.

“EKONOMİK ŞARTLAR SEÇİMİ ETKİLEYECEK”

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doğan, hayat pahalılığının seçimleri etkileyeceğini düşündüğünü ifade etti. Emekli vatandaşların tepkilerinin önemli olacağını belirten Doğan, ekonomik şartların yerel seçimleri etkileyeceğine dikkat çekti.

“SON ANDA DEĞİŞİKLİK OLABİLİR”

Yeniden Refah Partisi, büyükşehirler başta olmak üzere tüm kentlerde kendi logo ve adaylarıyla seçime gireceğini açıkladı. Ancak, geçtiğimiz genel seçimlerde olduğu gibi son anda bir değişiklik olabileceğine işaret eden Doğan, siyasetin dinamik bir süreç olduğunu ve şu anda kararlarının kendi adaylarıyla katılmak olduğunu belirtti.

CUMARTESİ GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

İstanbul için belirlenmiş bir aday ismi olup olmadığına yönelik soruya Doğan, Cumartesi günü Ankara'da yapılacak büyük bir programda çok büyük sürprizlerin olacağını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının orada açıklanacağını söyledi. Profil olarak milli görüşü benimsemiş ve hizmetleriyle vatandaşların takdirini kazanacak bir adayın çıkacağını ifade etti.

GÖRÜŞMELER SONUÇSUZ KALDI

Diğer yandan, büyük ya da genel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın kıl payı kaçırdığı şehirlerde ittifak kurulup kurulamayacağına ilişkin soruya Doğan, şu anda bir ittifakın söz konusu olmadığını ve AKP ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar