İmamoğlu’ndan Başak Demirtaş sorusuna yanıt: Adaylık çıkışı hakkında ilk kez konuştu

İmamoğlu’ndan Başak Demirtaş sorusuna yanıt: Adaylık çıkışı hakkında ilk kez konuştu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti’den teklif geldiği takdirde İstanbul’dan aday olabileceğini söyleyen Başak Demirtaş hakkında ilk kez konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin 31 Mart seçimlerinde aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu, Yedikule Gençlik Spor Tesisi Açılış Töreni'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, DEM Parti'de adaylığı konuşulan, Kobane Davası'ndan tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş hakkında ilk kez konuştu.

Bir gazeteci, Başak Demirtaş'ın adaylığı hakkında, İmamoğlu'na görüşlerini sordu. İmamoğlu, tarafsız bir tutum sergileyerek şu ifadeleri kullandı: "Bir başka partinin aday çıkartıp çıkartmayacağıyla ilgili, diğer bir adayın yorum yapması doğru değil. Dolayısıyla bu konu DEM Parti'nin karar vereceği bir konu. Benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil."

NE OLMUŞTU?

Olası İstanbul adaylığı hakkında konuşan Başak Demirtaş, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” demişti.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise konuyla ilgili olarak, şunları söylemişti: “Bölgede ön seçim yaptık, batıda da aday havuzu oluşuyor. Komisyonumuz bütün aday başvurularını alacak ve hem merkezi hem yerel komisyonumuzda hem de MYK ve PM’mizde değerlendirmeler olacak. Tabii ki Başak Hanımın başvurması bizim için sevindirici bir durum. Biz bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz ama değerlendirmeyi komisyonumuz ve MYK’mız yapacaktır"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar