Özgür Özel açtı ağzını yumdu gözünü: Soylu'ya demediğinin bırakmadı

Özgür Özel açtı ağzını yumdu gözünü: Soylu'ya demediğinin bırakmadı
CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel, seçimden sonra Türkiye’de yakalanan yabancı uyruklu suçlulardan bahsederek eski İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’yu eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olan Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısında bir konuşma yaptı. Genel seçimden sonra Türkiye’de yakalanan yabancı suçlulardan bahsederek eski İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’yu eleştirdi. Özel, şu ifadelerini kullandı:

"MEMLEKETTE TEMİZLİK OLUYOR SANMAYIN"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya döneminde 126'sı kırmızı, 5'i mavi bültenle aranan olmak üzere toplam 236 yabancı suçlunun Türkiye'de yakalandığını hatırlatan Özel, "Bu önemli bir rakam. Ama bir gerçeklik var. Bu 236 suçlu kimin zamanında gelmiş? Süleyman Soylu'nun zamanında gelmiş. Peki bu Süleyman Soylu'yu atayan dolma kalemin mürekkebi kime ait? Ali Yerlikaya'yı kim atadıysa aynı kişiye ait. Sakın ha, Ali Yerlikaya'nın döneminde yakalananlara bakıp da memlekette temizlik oluyor sanmayın. Memleketi bu pisliğe batıranlar da o Süleyman Soylu ve onu atayan dolma kalemin sahibi, 3 kelimeyle Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ey Recep Tayyip Erdoğan, eğer bu pislikten partinin ve şahsının sorumlu olmadığını söylemek istiyorsan Süleyman Soylu hakkındaki soruşturma önergesini getir imzalayalım.

Meclis soruştursun; Anayasa Mahkemesi, 'Yüce Divan' sıfatıyla bu kişiyi yargılasın. Hem uluslararası suçlular için hem de Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu, Ankara'daki eğlence merkezleri ve devletimize emanet edilmiş kimsesiz çocuklar üzerinden önümüzdeki dönemde altından kalkamayacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel, ya Süleyman Soylu'nun gereğini yaparsın ya da bu rezaletten bizzat sorumlusun" dedi.

aa-20240123-33509129-33509126-chp-group-meeting.jpg

aa-20240123-33509129-33509127-chp-group-meeting.jpg

aa-20240123-33509129-33509128-chp-group-meeting.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar