İstanbul ve Ankara’da YRP’den destek isteyen AKP’nin ilk teklifi ortaya çıktı: Pazarlık masasında son durum

İstanbul ve Ankara’da YRP’den destek isteyen AKP’nin ilk teklifi ortaya çıktı: Pazarlık masasında son durum
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için Yeniden Refah Partisi ile ittifak görüşmelerine devam eden AKP'nin ilk teklifi ortaya çıktı.

AKP yönetimi, 2024 yerel seçimleri için stratejilerini belirleme sürecinde, özellikle İstanbul ve Ankara'da CHP'ye kaptırdığı belediyeleri geri alma hedefiyle kollarını sıvadı. Bu amaç doğrultusundan MHP ile iş birliği yapma kararı alan AKP’nin, bu ittifaktan yeterli sonuç alamayabileceği düşünülüyor.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Fatih Erbakan ile yaptığı görüşmeler önem arz ediyor. Kamuoyu araştırmalarına göre İstanbul'da yüzde 4-5 gibi bir oy oranına sahip olduğu iddia edilen YRP'nin, AKP için önemli bir stratejik iş birliği potansiyeli taşıdığı söyleniyor.

pazarlik-suruyordu-akpnin-yeniden-refaha-teklifi-ortaya-cikti-jbua.webp

"PARTİMİZİN GÜCÜNE GÖRE TEKLİF GETİRİN"

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altunöz ile yaptığı görüşmeyi köşesinde taşıdı. AKP ile yaptıkları ittifak görüşmelerini Saymaz’a aktaran Altunöz, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de meclis üyeliklerini içeren tekliflere sıcak bakmadıklarını ifade etti. Altunöz, "Meclis üyeliğiyle gelmeyin, kabul etmeyiz. Partimizin gücüne uygun teklif getirin ki görüşelim" dediklerini belirtti. Ancak görüşmelerin geçen hafta kesildiğini ve Cumhurbaşkanı ile yapılacak görüşme sözünün hala gerçekleşmediğini söyledi.

1644259.webp
Mehmet Altunöz

YRP İSTANBUL VE ANKARA'DA ADAY ÇIKARACAK MI?

Altunöz ayrıca, AKP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını destekledikleri takdirde oy kaybına uğrayacaklarını, bu nedenle karşılıklı destekle ilgili somut bir teklif gelmediğini söyledi. AKP'nin adaylarını açıklamasının ardından kendilerine yapılacak teklifin kalmadığını ifade eden Altunöz, bu durumun ittifakın gerçekleşme olasılığını düşük kıldığını belirtti.

AKP ile ittifak konusunda anlaşamadıkları takdirde İstanbul ve Ankara’yı CHP almasın diye aday çıkarmama gibi bir durumları olur mu sorusuna da cevap veren ALtunöz, “Almayız. Biz adayımızı çıkarırız. Cumhur İttifakı içinde biz yapmamız gerekeni fazlasıyla yaptık. Yerel seçimde beka meselesi de yok” diye konuştu.

"İTTİFAKIN BİZE GETİRDİĞİ BİR ŞEY YOK"

Altunöz, AKP ile YRP arasında dün yapılan görüşme hakkında konuşarak, "Göreceğiz, bakalım ne diyorlar. İttifakla alakalı hevesimiz yok. İttifakın bize getirdiği bir şey yok" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

YRP sözcüsü Suat Kılıç'ın, "İkinci İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz" sözlerine ise Altunöz, böyle bir prensiple hareket etmediklerini ve adaylarıyla seçimi kazanmak istediklerini vurgulayarak yanıt verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar