Uzman isim, 2022 KPSS skandalının perde arkasını deşifre etti: Onların parmağı var!

Uzman isim, 2022 KPSS skandalının perde arkasını deşifre etti: Onların parmağı var!
KPSS sorularının çalınması üzerine ÖSYM Başkanı’nın da görevden alınmasıyla birlikte gelişen süreci değerlendiren, Eğitim Uzmanı İlhan Sevin flaş açıklamalarda bulundu.

2022 KPSS SKANDALININ PERDE ARKASINI DEŞİFRE ETTİ: ONLARIN PARMAĞI VAR!

Son günlerde gündemden düşmeyen KPSS sorularının çalınması olayı üzerine, Eğitim Uzmanı İlhan Sevin, bazı değerlendirmelerde bulundu.

MedyaTava’dan Ceylin Çağatay’ın sorularını yanıtlayan İlhan Sevin, sınavın iptal edilmesinin en doğru hamle olduğunu belirtip bunun yeterli olmadığını yakın geçmişte yapılan sınavların da acilen incelenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Sevin, öğrencilerde oluşan güvensizlik nedeniyle ileride daha büyük sorunların çıkabileceğini vurguladı. Böyle devam ederse sınavlara girmeyi tercih etmeyeceklerini ve beyin göçünün artacağını aktardı. ÖSYM''nin önceden en güvenilir kurumlar arasında yerini aldığını belirtirken FETÖ''nün sorulara sızıntı yapmasıyla başlayan sürecin KPSS skandalı ile iyice tehlikeli boyuta gittiğini söyledi.

Özellikle KPSS sorularında yaşanan bu durumun doğurabileceği risklere dikkat çeken İlhan Sevin, "Çok ciddi bir olay. Emek boyutu zaten ayrı. Bir sınava şaibe düştüyse haksızlık, hukuksuzluk söz konusudur. Diğer taraftan devlet bürokrasisine memur alımı yapılıyor. Yarın devletin kritik noktalarında görev alacak insanlar seçiliyor bu sınavla. O yüzden soruların ele geçirilmesi yarın devletin belirli kurumlarının ele geçirilmesi anlamına da gelir" ifadelerine yer verdi.

Altından başka işlerin çıkabileceğine işaret eden uzman eğitimci, FETÖ veya başka bir örgütün çalınmadan sorumlu olabileceğine işaret ederek, konunun en ince ayrıntısına kadar incelenmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar