Yediiklim Yayınevi'nden ses kaydı sızdı: Bu iddia doğru ise yer yerinden oynar

Yediiklim Yayınevi'nden ses kaydı sızdı: Bu iddia doğru ise yer yerinden oynar
Milyonlarca gencin uzun emeklerle çalışıp katıldığı KPSS, Yediiklim isimli yayın evinin benzer soruları daha önce kullanması nedeniyle iptal edildi. Ortaya çıkan skandal ve şaibelerden sonra açıklama yapan Yediiklim Yayınevi editörünün konuşması internete düştü.

Bugün iptal edildiği açıklanan KPSS sınavına ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. KPSS’de kopya soru skandalının ortaya çıkmasının ardından Yediiklim Yayınevi yetkilisi “Bir iki sorumuz aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf” açıklamasını yapmıştı.

Yediiklim Yayınevi editörü olduğunu söyleyen ve yayınevinin YouTube kanalında Tarih dersi veren Ahmet Uğur Karakuza’nın Telegramda öğrencilerine gönderdiği sesli mesajında “20-25 tane soru aynı olur mu bizim 5 6 sorumuz birebir aynı. Onu da en iyi sizler biliyorsunuz Ben size MEB kitabından sorular atmıyor muyum? Birebir dedikleri soru MEB kitabının soruları” şeklinde açıklamada bulundu.

YEDİİKLİM YAYINEVİ YETKİLİLERİ AĞIZ DEĞİŞTİRDİ

Skandalın ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce Devlet Denetleme Kurumuna ( DDK) KPSS’nin incelenmesi talimatını verdi daha sonra da ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ü gece yarısı görevden aldı.

Milli Gazete''de yer alan habere göre, Gece saatlerinde skandalın odağındaki Yediiklim Yayınevine Ankara Mali Şube ekiplerince operasyon düzenlendi. Gelişmelerin ardından KPSS iptal edildi. Operasyonun ardından Milliyet’e konuşan yayınevi yetkilileri, daha önce “Bir iki sorumuz aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf” derken şimdi ise, “KPSS’de benzer çıkan soru sayısı iddia edildiği gibi 20 tane yoktur diye tahmin ediyoruz. ÖSYM şu anda soruları inceliyor. Geçmiş yıllardaki sınavlarda da çıkan benzer sorularımız oluyordu. YKS, ALES, DGS, KPSS’de de oluyor. Farklı kurumların her sene 120 sorudan 10 tane tutturduk diye açıklamaları olur. Ama biz şu ana kadar reklam yapmadık. Ama her zaman bu yapılır, doğal bir şey bu. Soruların birebir olup olmadığına ÖSYM karar verecek. İncelemeler sonucunda biz de bir açıklama bekliyoruz” ifadeleri ile ağız değiştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar