İptal edilen KPSS sonrası DDK'dan ilk açıklama

İptal edilen KPSS sonrası DDK'dan ilk açıklama
Sınav ve sonrasında yaşanan şaibeler nedeniyle bu yıl yapılan KPSS sınavı iptal edildi. Yeni atanan ÖSYM Başkanı'nın açıkladığı iptal kararı sonrası sınavdaki şaibeleri araştırmak ile görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulu'ndan (DDK) ilk açıklama geldi.

Tüm Türkiye KPSS sınavı ve sonrasında yaşananları konuşmaya devam ediyor. Sınavda çıkan soruların bir başka yayın evi tarafından kendi kitaplarında kullanması ile başlayan şaibe iddiaları, milyonlarca adayın katıldığı KPSS sınavının iptali ile sonuçlandı.

Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün atanan yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. Yaşanan bu gelişme sonrası Erdoğan tarafından görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulu''ndan ilk açıklama geldi.

Devlet Denetleme Kuurlu Başkanı Yusuf Arıncı; "Kamu vicdanını rahatlatmak ve hiçbir vatandaşımızın kafasında soru işareti kalmaması adına 31 Temmuz’da gerçekleşen KPSS’nın iptaline lüzum görülmüştür. Süreçle ilgili Devlet Denetleme Kurulu olarak şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar