Hatay’daki anmada Bakan Koca ve Lütfü Savaş’a sert tepki! ‘İstifa’ sesleriyle protesto edildiler

Hatay’daki anmada Bakan Koca ve Lütfü Savaş’a sert tepki! ‘İstifa’ sesleriyle protesto edildiler
6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren vatandaşlar için Hatay’da ‘sessiz yürüyüş’ düzenlendi. Anmaya katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş protesto edildi.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili de beraberinde etkileyen depremlerde hayatını kaybettikleri yakınlarını anmak için bir araya gelen vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı.

Depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay’da Vali Ürgen Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Köprübaşı mevkiine doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Saatler 04.17'yi gösterdiğinde ise depremin ilk şiddetini hissedenler, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ozgur-ozel-fahrettin-koca-ekrem-imamoglu-1024x683.jpeg

BAKAN KOCA YUHALANDI

Anma programına, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katıldı. Ancak, Bakan Koca'nın konuşması sırasında protesto sesleri yükseldi. Vatandaşlar, bakanı ıslık çalarak ve yuhalayarak tepki gösterdi. Koca'nın konuşması sık sık kesintiye uğradı ve alandan ayrılırken de protestolar devam etti.

1707191401327-lutfuhber-ahye-cover.jpg

'LÜTFÜ İSTİFA' SESLERİ YÜKSELDİ

Protestolar sadece Bakan Koca'ya değil, aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e de yönelikti. Vatandaşlar, Savaş'ı istifaya çağırdı ve Özgür Özel ile Savaş'ı yuhalayarak "Lütfü istifa" sloganları attı.

bakan-koca-lutfu-savas-ve-ozgur-ozel-hatay-da-protesto-edildi-istifa-sesleri-yukseldi.png

CHP'YE 'SAVAŞ' TEPKİSİ

Protestolar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçişi sırasında da devam etti ve hükümete istifa çağrıları yapıldı.

Depremler sonrası hükümetin kriz yönetimine ilişkin eleştirilerin yanı sıra, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi de tartışmalara neden oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar