Burası ne Uludağ ne de Erciyes! Şalvarlı ve fistanlı kayakçılar pistleri ağlattı

Burası ne Uludağ ne de Erciyes! Şalvarlı ve fistanlı kayakçılar pistleri ağlattı
Kar tatilinin ilk adresi Uludağ’dan sonra Şanlıurfa’daki kayak merkezini görenler hayrete düştü.

Yerli turistlerin gözdesi kayak merkezinde vatandaşlar yöresel kıyafetleri ile kayak yapmanın keyfini çıkardı, onları görenler ise tekrar tekrar baktı.

Okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından kayak merkezlerinin misafirleri oldukça arttı. Şanlıurfa’da 6 Şubat’ta yaşanan deprem nedeniyle kayak merkezi bir süre kapalı kaldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kayak merkezi olan Karacadağ Kayak Merkezi, yarıyıl tatili döneminde büyük bir yoğunluğa sahne oldu.

bhbvhvg.jpg

Şanlıurfa ile Diyarbakır arasında yer alan ve Siverek ilçesine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Karacadağ Kayak Merkezi, 1919 rakımıyla bölgenin en yüksek noktasında konumlanıyor.

Son dönemlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte kayak sezonu başlayan merkez Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre illerden gelen ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Merkeze gelen ziyaretçiler, günün erken saatlerinde kayak yapmanın keyfini çıkarırken temiz havada mangal yakarak ve halay çekerek eğlenceli vakit geçiriyorlar.

yt.jpg

Kayak merkezine çevre illerden gelen vatandaşlar, yöresel kıyafetleriyle renk katan bir atmosfer oluşturuyorlar. Özellikle Siverek şalvarı olarak bilinen kıyafetleriyle kayak yapan vatandaşlar, farklı ve renkli görüntüler oluşturuyorlar.

ppppp.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar