Tuzla Piyade Okulu'ndaki Atatürk kavgasında sona gelindi: 7 Teğmen ile ilgili flaş karar

Tuzla Piyade Okulu'ndaki Atatürk kavgasında sona gelindi: 7 Teğmen ile ilgili flaş karar
Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı takmama sebebiyle başladığı öne sürülen kavga sonrası açılan soruşturmada karar çıktı. İşte detaylar…

Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan Atatürk fotoğrafı takmama tartışması büyük yankı uyandırmıştı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmamasıyla başlayan soruşturmada, sona yaklaşıldı.

10Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre, disipline sevk edilen teğmenlerin yedisi de ihraç edileceği öğrenilirken, YDK soruşturmayı genişletme kararı aldı. Teğmenlerden dördü yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösterenlerden oluşurken biri yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan, ikisi de ona destek olanlardan oluşuyor.

Yüksek Disiplin Kurulu soruşturmayı genişletirken, bu kararın alınmasında, teğmenler arasındaki WhatsApp yazışmalarının etkili olduğu belirtiliyor.
Soruşturmanın genişletilmesiyle ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararını onaylaması halinde, teğmenlerin ihraç edilmesinin kesinleşeceğini ve soruşturmanın daha da derinleştirileceğini vurguluyor.

NE OLMUŞTU?

Olaylar, 10 Kasım töreninde yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan bir teğmenle tepki gösteren diğer teğmen arasında çıkan kavgayla başlamıştı. Tartışma ilerleyen günlerde de devam etmiş, bazı teğmenler yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin kaldığı koğuşun kapısına Atatürk posteri asarak olayı tırmandırmışlardı. Bu durum, arbedeyle sonuçlanmış ve bir teğmen darp iddiasıyla hastaneye başvurmuştu.

Olaylar üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı, idari soruşturma başlatmış ve yaşananları detaylı bir şekilde incelemişti. Bu süreçte, sorumlu alay komutanı albayla bölük komutanı bir üsteğmen de görevden uzaklaştırılmıştı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar