Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı eğitimini bitirdi: Uzay yolculuğu için geri sayım başladı...

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı eğitimini bitirdi: Uzay yolculuğu için geri sayım başladı...
Türkiye'nin uzaya göndereceği ilk yolcu Alper Gezeravcı, uzay aracı eğitimini başarıyla bitirdi.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Cumhuriyet tarihinin ilk insanlı uzay görevi için seçilen Alper Gezeravcı'nın eğitim sürecine dair güncel bilgileri paylaştı.

TUA'nın açıklamasında, "Heyecana ne kadar hazırız? Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için geri sayım başladı. Astronotumuz Alper Gezeravcı ve AX-3 görevinin mürettebat üyeleri SpaceX Dragon uzay aracı eğitimlerini başarıyla tamamladı." ifadelerine yer verildi.

Türkiye Uzay Ajansı'nın açıklamasına göre, Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevi için seçilen astronot Alper Gezeravcı ve AX-3 görevinin diğer mürettebat üyeleri, SpaceX Dragon uzay aracı eğitimlerini başarıyla tamamladı. Heyecan dorukta, Türkiye'nin uzaya göndereceği ilk astronot için geri sayım başladı.

1-002.webp

13 FARKLI DENEYE İMZA ATACAK

Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında ISS'e gidecek olan astronot Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca uzay istasyonunda kalacak ve 13 farklı bilimsel deneye imza atacak. Türkiye'nin uzaydaki ilk temsilcisi, bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak deneylerle uzayda geçireceği süreyi değerlendirecek.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte gerçekleştireceği misyonda yer alacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Muş Bilim ve Sanat Merkezi'nde görevli öğrenciler tarafından hazırlanan biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik alanlarındaki deneylerden birini duyurarak, Türkiye'nin uzaydaki temsilcisini taşıyan görevin bilimsel içeriğine vurgu yaptı.

2-003.webp

UÇUŞ HAKKINDA

Ax-3, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden astronotları bir araya getirerek alçak Dünya yörüngesine seyahat etme konseptine yeni bir anlam katıyor. ABD ve İspanya'yı temsil eden Michael López-Alegría liderliğindeki Ax-3 mürettebatı, Türkiye'den Alper Gezeravcı, İtalyan Hava Kuvvetlerinden Pilot Walter Villadei ve İsveçli Marcus Wandt'tan oluşuyor.

Axiom Space tarafından gerçekleştirilecek olan yaklaşık 14 günlük görev, Crew Dragon uzay aracını kullanarak Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden Fırlatma Kompleksi 39A'dan başlayacak. Uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçacak ve görev tamamlandığında okyanusa düşecek.

4-001.webp

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar