Grip artışıyla birlikte talep de arttı! Tam şifa deposu

Grip artışıyla birlikte talep de arttı!  Tam şifa deposu
Grip vakalarının artması ve soğuk hava koşullarının etkisiyle Ankara'nın Çubuk ilçesinde üretilen turşuya talep yükseldi.

Cumhuriyetcom.tr'de yer alan bilgilere göre, Coğrafi işaret belgeli Çubuk turşusu, özellikle şifa amaçlı tüketiliyor. Turşu üreticileri, artan talebi karşılamakta zorlanıyor ve stokların tükenme noktasına geldiğini söylüyor.

STOKLARDA TÜKENME NOKTASINA GELDİ

Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli, kooperatifin 21 üyesinin bulunduğunu ve 2023'te toplam turşu üretiminin 35 bin ton civarında olduğunu ifade etti. Benli, bu yılın turşu sezonunda özellikle salatalık turşusuna yoğun talep olduğunu vurgulayarak, gribe karşı turşunun ve turşu suyunun etkili olduğunu belirtti. Ayrıca, turşu stoklarının tükenme noktasına geldiği ve 2024 yılında üretimi iki katına çıkarmayı düşündüklerini açıkladı.

kapak-112856.jpg

İlçede turşu satışı yapan Nasibe Atlı da Kovid-19 salgını sonrasında turşuya olan ilginin arttığını söyledi. Grip vakalarındaki artış nedeniyle turşu suyu ve turşu satışlarının patladığını belirten Atlı, Çubuk turşusunun doğal ve lezzetli olması nedeniyle tercih edildiğini ifade etti. Müşterilerin internet üzerinden sipariş vererek Türkiye'nin dört bir yanına turşu gönderdiğini dile getiren Atlı, stoklarının azaldığını ve turşu üretimini artırmayı düşündüklerini söyledi.

112622831-cubuk.jpg

Turşu almak için İstanbul'dan gelen Mustafa Sandal, Çubuk turşusunu uzun yıllardır beğenerek tükettiğini belirtti. Sandal, turşunun kalitesi ve doğallığı nedeniyle tercih ettiğini ifade ederek, "Turşu her yerde bulunabilir, ancak buradan almayı daha uygun buluyorum" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar