Hintli kralların bardak bardak içtiği şifa iksiri: Vitamin eksikliğine doktorların 1 numaralı tavsiyesi

Hintli kralların bardak bardak içtiği şifa iksiri: Vitamin eksikliğine doktorların 1 numaralı tavsiyesi
Hindistanlı kralların her gün içtiği özel çayın faydaları saymakla bitmiyor. Vitamin eksikliği durumunda modern tıpta da doktorlar tarafından tavsiye ediliyor.

Masala çayı, Hindistan'ın en sevilen içeceklerinden biri olarak öne çıkıyor. Geleneksel olarak süt ve baharatların muazzam bir karışımı olan bu çay, sağlıklı özellikleriyle Türkiye'de de popülerlik kazanıyor. Masala çayı, içeriğindeki baharatlar ve bitkiler sayesinde doğal bir antibiyotik olarak biliniyor ve birçok vitamin ile minerali içinde barındırıyor.

gram-masala-cay-2.jpg

Hindistan ve Güney-Doğu Asya medeniyetlerinde 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olan masala çayı, zamanla gelişerek günümüze kadar ulaşmıştır. Hintli krallar tarafından da içtiği bilinen masala çayı o dönemlerde her yenilebilir ot ve baharat demlenerek tüketiliyordu. Ancak süt ve çay yaprakları kullanılmıyordu. 1930'larda Hindistan'da çay tüketimi teşvik edilmeye başlandığında, pahalı olan çay yaprakları yerine süt ve baharatın eklenmesiyle masala çayının popülerliği arttı. Bu dönemde İngilizlerin etkisiyle gelişen masala çayı, Hindistan'da işçilerin sosyalleştiği mekanlar haline geldi.

gram-masala-cay-3.jpg

Hindistan'a özel ve kahveden daha ünlü bir çay olan masala çayı, çeşitli baharatlar, otlar ve süt ile hazırlanıyor. Hint usulü baharat ve otların harmanlanmasıyla elde edilen masala çayı, süt ile birlikte tüketildiğinde kahve yerine tercih ediliyor. Günümüzde Batı'da da popülerlik kazanan masala çayı, özellikle kafelerde "chai latte" olarak sunuluyor.

grammasala.jpg

Masala çayının içeriğindeki baharatlar ve bitkiler, birçok sağlık faydası sunuyor. Kalsiyum içeren süt ve bitkiler, kemik ve diş sağlığını desteklerken, sindirimi düzenleyerek metabolizmayı canlı tutmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, kalp, akciğer ve böbrekler üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Beriberi hastalığının tedavisinde de doktorlar önerilen masala çayı, sağlıklı yaşamı destekleyen bir içecek olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar