Artan grip vakaları için maske uyarısı!

Artan grip vakaları için maske uyarısı!
Soğuk havaların etkisi ile hastalıklarında artış gösterdiği görülüyor. Uzmanlar Kovid-19 döneminde alınan önlemlerden özellikle maskenin yeniden kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak adına Kovid-19 salgını döneminde alınan önlemlere dikkat çekti.

Prof. Dr. Ekuklu, kış aylarıyla birlikte solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını belirterek, özellikle kapalı ortamlarda uzun süre geçirilen dönemlerde ve sosyal mesafeye uyulmadığında daha ağır grip tablolarıyla karşılaşılabileceğini ifade etti.

Havanın soğumasıyla birlikte solunum yolu enfeksiyonlarının artış gösterdiğini söyleyen Ekuklu, "Paçavra hastalığı" olarak adlandırılan ağır grip tablolarının bu dönemde sıkça görüldüğünü belirtti. Yoğun bakımlardaki doluluk oranlarının arttığına dikkat çeken Ekuklu, bu durumun nedenlerini incelemek adına testler yapılması gerektiğini vurguladı.

GELENEKSEL SELAMLAŞMA ŞEKİLLERİNE YENİDEN DÖNÜLDÜ

Dünya genelinde Kovid-19 görülme sıklığının arttığını dile getiren Ekuklu, enfeksiyonlarla mücadelede bireysel önlemlerin alınmadığını ve salgın döneminde uygulanan tedbirlerin ihmal edildiğini belirtti. Soğuk hava koşullarının kapalı ortamlarda bulaş riskini artırdığını ifade eden Ekuklu, özellikle toplu taşımalarda ve hastanelerde maske takma oranının düşük olduğunu söyledi. Geleneksel selamlaşma şekillerine geri dönüldüğünü ve sosyal mesafe kurallarının ihmal edildiğini belirten Ekuklu, önlem alınmadığı takdirde yoğun bakımlarda yatışların artabileceği uyarısında bulundu.

Solunum yolu enfeksiyonlarının yayılmaması için özellikle hasta olan kişilerin maske takması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ekuklu, sağlıklı yaşam kurallarına riayet edilmesi, maske takılması, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat edilmesi gibi tedbirlerin alınmasını önerdi. Ekuklu, bu önlemlere uyulması durumunda solunum yolu enfeksiyonlarının azalabileceğini ve Kovid-19 döneminde bu kurallara riayet edildiğinde olumlu sonuçlar elde edildiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar