Geçmeyen hastalığın sebebi üç farklı virüs! Uzmanlar uyardı

Geçmeyen hastalığın sebebi üç farklı virüs! Uzmanlar uyardı
Son dönemde solunum yolları enfeksiyonlarında büyük bir artış görülüyor. Uzmanlar belirtilere dikkat çekiyor.

Son dönemde solunum yolu enfeksiyonlarında gözlemlenen artışla birlikte, aynı bireyde peş peşe görülen birden fazla virüs durumu ön plana çıkıyor.

Medicana International İzmir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sarhan Sakarya, grip (influenza), Covid-19 ve RSV enfeksiyonlarının art arda yaşandığını belirterek, bu duruma dikkat çekti.

BELİRTİLERE DİKKAT!

Hastaların sıklıkla ateş, boğaz ağrısı, yanma, öksürük ve halsizlik şikayetleriyle başvurduğunu ifade eden Prof. Dr. Sakarya, bu hastalıkların ortak özelliğinin, boğazdaki ağrı ve öksürüğün uzun süre devam etmesi olduğunu vurguladı.

ANTİBİYOTİKLER ETKİSİZ KALIYOR

Farklı virüslerin bir araya gelmesiyle enfeksiyonların uzun sürdüğünü ve yutak bölgesinde tahrişe bağlı olarak uzun süreli gıcık şeklinde öksürüğe neden olduğunu açıklayan Prof. Dr. Sakarya, antibiyotik kullanımının viral enfeksiyonlarda etkisiz olduğunu belirtti. Ayrıca, özellikle grip, kovid-19 ve RSV gibi viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanımının gereksiz olduğunu ve bu tür durumlarda doktor önerisi olmadan antibiyotik kullanmaktan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Halk arasında yaygın olarak kullanılan bazı yanlış tedavi yöntemlerine de değinen Prof. Dr. Sakarya, soğuk algınlığına karşı sıcak içecekler içmek veya baharatlı limonlu karışımlar tüketmek gibi geleneksel yöntemlerin, boğazdaki dokuya zarar vererek hastalığı derinleştirebileceği uyarısında bulundu. Bu nedenle, bir hekim tarafından hastalığın doğru tanısının konulması ve uygun tedavi yöntemlerinin belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Prof. Dr. Sakarya, enfeksiyonlara karşı korunmanın önemine dikkat çekerek kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmanın, maske takma ve el yıkama gibi hijyen kurallarına riayet etmenin, bol sıvı tüketmenin, düzenli beslenmeye özen göstermenin, taze ve doğal sebze-meyve alımını artırmanın, açık ve temiz havada yürüyüş yapmanın ve ev ile iş yerlerinin sürekli havalandırılmasının koruyucu önlemler arasında bulunduğunu belirtti. Aynı zamanda, hastaların öksürürken ağızlarını elleriyle kapatması ve maske kullanması gibi tedbirlerin de önemli olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar