Google cihazlarınızı iki kat daha fazla koruyacak: Yeni güncellemenin ayrıntıları ortaya çıktı!

Google cihazlarınızı iki kat daha fazla koruyacak: Yeni güncellemenin ayrıntıları ortaya çıktı!
Google, eviniz veya özel ağınıza bağlı cihazları korumak amacıyla geliştirilen bir Chrome tarayıcı güvenlik önlemi üzerinde çalışıyor. Geliştirilen özellik, web sitelerinin ağ cihazlarına erişim isteklerini izleyecek ve bu isteklerin güvenilir kaynaklardan geldiğinden emin olacak.

Özelliğin arkasındaki motivasyon, kötü amaçlı web sitelerinin kullanıcıların yerel ağlarına veya cihazlarına erişim sağlamasını önlemek ve bu şekilde kullanıcıları potansiyel güvenlik tehditlerinden korumaktır. Bu, özellikle kullanıcıların özel ağlarında veya yerel intranetlerinde bulunan cihazlarına saldırı girişimlerini engellemek amacıyla tasarlanmıştır.

df.png

Özellik, özel ağ erişimi gerektiren web sitelerine erişim taleplerini kontrol etmek için bir izin isteği başlatır. Bu izin isteği, güvenli bir kaynaktan geldiğinde ve hedef cihaz özel ağ erişimine izin veriyorsa, kullanıcıya izin verilir. Böylece, kötü niyetli web sitelerinin kullanıcıların özel ağlarına erişim sağlaması önlenir.

dg.jpeg

Google, geliştiricilere özelliği test etme ve uygulamalarını bu yeni özellikle uyumlu hale getirme konusunda yardımcı olmak için bir dizi kontrol ve uyarı sağlayarak bu süreci kolaylaştırmaktadır.

drg.jpg

Özel ağ erişim özelliğinin Android ve masaüstü için Chrome 123 veya 124 sürümleriyle birlikte piyasaya sürülmesi beklenmektedir. Bu, kullanıcıların daha güvenli bir web tarama deneyimi yaşamalarına yardımcı olacak ve özel ağlarına erişim konusunda daha fazla güvenlik sağlayacaktır.

hiujkm.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar