NASA 1 yıl boyunca yapay Mars'ta yaşayacak insanlar arıyor!

NASA 1 yıl boyunca yapay Mars'ta yaşayacak insanlar arıyor!
NASA tarafından oluşturulan Mars ortamı simülasyonunda yaşayacak olan insanlar aranıyor. NASA katılacak insanların belirli özelliklere sahip olması gerektiğini belirtti.

NASA, 2025 baharında başlayacak ve bir yıl sürecek ikinci simülasyon Mars görevine katılacak cesur gönüllüler arıyor. CHAPEA 2 (Crew Health and Performance Exploration Analog) adı verilen görev, Kızıl Gezegen'de yaşamanın ve çalışmanın etkilerini incelemeyi amaçlıyor. Bu sayede gelecekte yapılacak olan Mars'a yolculuklarda karşılaşılabilecek zorluklara karşı önlemler alınması planlanıyor.

1566473597-art-mars.jpg

GÖREV NE İÇERİYOR?

Seçilen dört mürettebat üyesi, NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'nde 3D baskılı bir Mars Dune Alpha habitatında yaşayacak. Yaşam alanı, sınırlı kaynaklar, ekipman arızaları, iletişim gecikmeleri ve diğer zorluklarla bir Mars karakolunun zorlu ve izole koşullarını taklit etmek için tasarlanmış.

Mürettebat, simüle edilmiş uzay yürüyüşleri, robotik operasyonlar, habitat bakımı, egzersiz ve ürün yetiştirme gibi çeşitli görevleri yerine getirecek. Ayrıca uzun süre küçük bir grup içinde yaşamanın psikolojik ve sosyal yönleriyle de başa çıkmak zorunda kalacaklar.

resim-2024-02-20-161245163.png

KİMLER BAŞVURABİLİR?

NASA, ABD vatandaşı veya daimi ikamet eden, sigara içmeyen, 30-55 yaş arası ve akıcı İngilizce bilen adaylar arıyor. Katılımcılar ayrıca bir STEM alanında yüksek lisans derecesine veya eşdeğer profesyonel veya askeri deneyime sahip olmalılar.

mars-header-march-2020.jpg

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvuru süreci 2 Nisan 2024 tarihine kadar CHAPEA web sitesinde açık olacak. NASA görevin ücretli olacağını belirtti, ancak fiyatını henüz açıklamadı.

Başvuru yapan adaylar tıbbi ve psikolojik değerlendirmeler, mülakatlar ve eğitim de dahil olmak üzere bazı testlerden geçirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar