Meclis'i akrabalarıyla doldurdu; Çeçenistan lideri Kadirov, en küçük çocuğuna kadar tüm ailesini bakanlığa atadı!

Meclis'i akrabalarıyla doldurdu; Çeçenistan lideri Kadirov, en küçük çocuğuna kadar tüm ailesini bakanlığa atadı!
Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, 14 çocuğu ve çok sayıda akrabalarını üst düzey görevlere getirdi. Kadirov'un sağlık sorunları iddialarına rağmen, akrabalarının yükselen kariyerleri, dünya basının gündeminden düşmüyor.

Çeçenistan'ın Putin'e yakınlığıyla bilinen lideri Ramazan Kadirov'un 18 yaşındaki en büyük oğlu Ahmat, Kasım ayında Spor ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

14253.webp

Kadirov'un 24 yaşındaki kızı Kadizat Kadirov, başkan yardımcılığına atanırken, 25 yaşındaki diğer kızı Ayşat ise daha önce kültür bakanlığı yapmış ve Ekim ayında Çeçenistan Başbakan Yardımcılığı'na getirilmişti.

456.jpg

Kadirov'un damadı Viskan Matsuev ve Ayşat'ın eşi Tarım Bakanı olarak görev yaparken, kayınbiraderi Ramzan Çerkigov Ulaştırma Bakanı ve yeğeni Hamzat güvenlik konularında Kadirov'un danışmanı olarak çalışmaktadır.

4536.jpg

14 çocuğu olan Kadirov'un birçok akrabası ve kayınpederi de şu anda siyasette ve bürokraside önemli görevler üstlenmektedir.

.jpg

Kadirov'un sağlık durumuyla ilgili çıkan iddialar henüz kanıtlanmamış olsa da, akrabalarını üst düzey görevlere getirmesi dünya basının gündeminden düşmüyor.

1.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar