Apple bir skandala daha imza attı: Yüzlerce kişi dolandırıldı!

Apple bir skandala daha imza attı: Yüzlerce kişi dolandırıldı!
Apple'ın App Store'da sahte bir uygulamaya onay verdiği ve bu uygulama yüzünden birçok kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı.

Apple, son günlerde App Store'da yayınlanan sahte uygulamalar nedeniyle büyük tepkilerle karşı karşıya. Kullanıcıları dolandırmak amacıyla sunulan sahte uygulamalara onay veren şirketin son olarak bir kripto para uygulamasına izin verdiği ortaya çıktı. Üstelik, bu uygulama yüzünden birçok kişi dolandırıldı. İşte detaylar…

APP STORE'DA SAHTE KRİPTO CÜZDAN UYGULAMASINA DİKKAT!

Son zamanlarda App Store'da popüler şifre yöneticisi LastPass ve diğer tanınmış uygulamaların sahte kopyalarının yayınlanmasıyla birlikte, şimdi de kripto para dünyasından bir dolandırıcılık vakası gündemde. Popüler kripto para hizmeti Rabby Wallet için App Store'da sahte bir uygulama tespit edildi. "Rabby Wallet & Crypto Solution" adı altında sunulan bu sahte uygulama, Apple'ın onay sürecinden nasıl geçtiği belirsiz bir durumda.

dfg.webp

Uygulama, yıllardır App Store'da bulunmasına rağmen şikayetlere rağmen kaldırılmamış ve birçok kişinin dolandırılmasına neden olmuş gibi görünüyor. Bazı kullanıcılar, Apple'a bu konuda şikayette bulunacaklarını belirtirken, resmi destek sayfasında 5 bin dolar dolandırılan bir kullanıcının durumu da yer alıyor.

Bu olayın daha da vahim kılan bir tarafı, Rabby Wallet'ın gerçek geliştiricisinin DeBank Global Pte. Ltd. tarafından yapılmış olması ve gerçek uygulamanın hala App Store'un inceleme sürecinde olması. Bu durumda, sahte uygulamanın karşısına çıkacak gerçek bir alternatif bulunmuyor.

sdcf.webp

Apple'dan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Şirketin kullanıcıların zararlarını karşılayıp karşılamayacağı ise merak konusu.

Bazı kaynaklar, Apple'ın bu tür sahte uygulamaları bilerek onayladığını iddia ediyor. Bu iddiaların dayanağı ise Apple'ın, Avrupa Birliği'nin Dijital Pazarlar Yasası kapsamında üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vermek zorunda kalmasıyla ilgili. Şirket, bu tür bir adımın güvenlik ve gizlilik açısından risk oluşturabileceğini savunmuştu.

xdgv.webp

Tüm bu gelişmeler, App Store'un güvenlik politikaları ve denetim mekanizmalarıyla ilgili ciddi soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Kullanıcıların, uygulama indirirken ve kripto para cüzdanı gibi hassas bilgileri paylaşırken daha dikkatli olmaları gerektiği bir kez daha vurgulanıyor.

zsdc.webp

APPLE SKANDALLARA DOYMUYOR!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz aylarda, bir tüketicinin, Apple'dan aldığı son model iPhone'un Android telefon çıktığını iddia ettiği haberlerle gündeme gelmişti.

Ayrıca, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun kararı doğrultusunda, tıbbi izleme teknolojisi şirketi Masimo'nun şikayeti sonucunda Apple'ın en yeni akıllı saat modelleri olan Apple Watch Ultra 2 ve Watch Series 9'un satışını 25 Aralık'a kadar askıya alma süresi verilmişti.

Ancak Başkan Biden'ın bu süre içinde kararı veto etmemesiyle, söz konusu akıllı saatlerin ABD'de satışı yasaklanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar