Senatör'den Trump'a tam destek: Para yoksa koruma da yok!

Senatör'den Trump'a tam destek: Para yoksa koruma da yok!
ABD Senatosu'nda Cumhuriyetçi Parti'yi temsil eden Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, savunma bütçelerinin gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 2'sinin altında olan ülkelerin NATO'dan çıkarılması önerisinde bulundu.

ABD'li Senatör Lindsey Graham, savunma harcamalarının NATO'nun belirlediği kriterleri karşılamayan ülkelerin ittifaktan çıkarılmasını önererek, eski Başkan Donald Trump'ın son zamanlarda yaptığı tartışmalı açıklamaları destekledi.

NATO kurallarına göre, üye ülkelerin gayrisafi yurtiçi hasılanın en az %2'sini savunma harcamalarına ayırmaları gerekmektedir; ancak Graham'a göre, 31 üye ülkeden 19'u bu hedefe ulaşamıyor. CBS News'e verdiği demeçte, Graham "Başkan Trump'ın NATO ülkelerinin %2'lik taahhütlerini yerine getirmelerini talep etme hakkı var. Bu, ciddiye alınması gereken bir taahhüde dönüşmeli" dedi ve "ödemezseniz atılacağınız bir sistem" istediğini belirtti.

1.webp

'EĞER NATO'DAYSANIZ, PAYI ÖDEYİN'

NATO'nun büyük bir "hayranı" olduğunu vurgulayan Graham, "Ancak masanın üzerinde 70 ila 80 milyar dolar var. Eğer NATO üyesiyseniz, %2'lik payı da ödemeniz gerekiyor" şeklinde konuştu. Bu yılki seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adaylığı için önde giden Trump, ABD liderliğindeki askeri bloğu sık sık eleştiriyor ve "modası geçmiş" olarak niteliyor.

23.webp

"ABD'NİN ENAĞİLİNE GÜLÜYORLAR...!

Eski Başkan, üye ülkelerin Ukrayna'ya yönelik harcamalarda ABD'nin büyük bir yükü üstlendiğini savunarak, "ABD'nin enayiliğine güldüklerini" ifade ediyor. Geçtiğimiz hafta Trump, "borcunu ödemeyen" NATO üyelerini savunmayacağını ve hatta Rusya'yı borcunu ödemeyen ülkelere saldırmaya "teşvik edeceğini" belirtmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar