Ünlü hekim İbn-i Sina bin yıl öncesinden önerdi! 1 gecede beyaz saçlara son veriyor

Ünlü hekim İbn-i Sina bin yıl öncesinden önerdi! 1 gecede beyaz saçlara son veriyor
Günümüzdeki en büyük problemlerden biri saç beyazlaması. Peki saç neden beyazlar? Saç genellikle genetik ve dış etkenlerden dolayı beyazlar. Ünlü hekim İbn-i Sina'nın bin yıl öncesinden saç beyazlamasına önerdiği doğal çözümü sizler için derledik.

İbn-i Sina'nın verdiği formülde boyalara alternatif olarak üç doğal yağ öneriliyor: Ban otu yağı, Keçiboynuzu yağı ve Çörek otu yağı. Bu yağlar saç beyazlamasını engellemenin yanı sıra saç sağlığını da destekliyor.

BAN OTU YAĞI: Saç beyazlamasını engelleyen bu yağ aynı zamanda saç çıkarma özelliğine de sahiptir.

KEÇİBOYNUZU YAĞI: Akdeniz ikliminde yetişen keçiboynuzu, içerdiği besleyici bileşenlerle saçları güçlendirir ve parlaklık kazandırır.

ÇÖREK OTU YAĞI: Saç kırılmasını önler, saçlara nem kazandırır, kaşıntı sorunlarına çözüm olur ve saç beyazlamasını engeller.

659e5ec2ef4863c79d872a97.webp

İbn-i Sina'nın önerdiği bu doğal yağlarla birlikte, saç beyazlamasını önlemenin başka doğal yöntemleri de bulunuyor. İşte bunlardan bazıları:

KAHVE: Güçlü bir kahve demliği hazırlayın, soğuduktan sonra saçınıza uygulayın. Bir saat beklettikten sonra durulayın. Kahve, beyaz saçlara koyu kahverengi bir renk kazandırabilir.

PANCAR SUYU: Saç köklerini besleyerek güçlendiren pancar suyu, saçların canlı ve parlak olmasına yardımcı olur. Ayrıca doğal bir renk verir.

659e5ec6ef4863c79d872a9b.webp

ADAÇAYI: Saçları kökten uca besleyen adaçayı çayını saçınıza uygulayın. Bir saat beklettikten sonra durulayın. Adaçayı, saça daha koyu kahverengi bir renk verebilir.

HAVUÇ SUYU: A vitamini içeren havuç suyu, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Saçları doğal renklerine döndürmek için kullanılabilir.

659e5f4aef4863c79d872ab2.webp

PAPATYA: Yaz mevsiminde sıkça kullanılan papatya suyu, saçlara doğal bir ışıltı kazandırabilir ve açık sarı bir renk verebilir.

İbn-i Sina'nın bin yıl önceki önerileri ve doğal yöntemlerle saç beyazlamasına karşı mücadele, kimyasal ürünlere başvurmadan saç sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar