Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin soruşturmasında yeni operasyon! İzler 2021 yılına dayanıyor

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin soruşturmasında yeni operasyon! İzler 2021 yılına dayanıyor
İstanbul'da ucuza araç sattıkları iddiasıyla birçok kişiyi 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırdığı belirtilen çete operasyonunda, Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin tutuklanmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çetenin örgütle bağlantılı olduğunu tespit ettiği isimlere yönelik yeni bir operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 6 kişiden 3 tutuklandı.

YENİ OPERASYON DÜZENLENDİ

12punto.com.tr'den Müslim Sarıyar'ın haberine göre, çete üyeleri olarak belirlenen Berk E.(21), Şahin B.(46), Barış V.(45), Ali K.(92), Ebu B.G. ve Ahmed Y.Ç. isimli şüpheliler, yapılan operasyonla gözaltına alındı. Soruşturmanın ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen 6 kişiden 3'ü tutuklanırken, 2 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

aa-20231114-32874776-32874775-sosyal-medya-fenomeni-kardesler-gozaltina-alindi.webp

ÇETE İLE İLGİLİ İZLER 2021 YILINA DAYANIYOR

Bu operasyonun izleri 2021 yılına kadar gitmekte olup, Türkiye'nin farklı illerinde faaliyet gösteren çetenin, resmi kurum ve kuruluşların icradan satışa çıkardığı araçları ucuza satma vaadiyle vatandaşları dolandırdığı belirlendi. İlk soruşturmada 50 müştekinin şikayeti üzerine başlatılan operasyon sonucunda çete üyelerinin yaklaşık 100 Milyon TL dolandırdığı tespit edildi.

kapak-090023.webp

CANDAN KARDEŞLER DE TUTUKLANDI

Operasyonun ilk ayağı olan Haziran 2021'deki çalışmada 24 kişi tutuklanmış, ikinci ayağında ise Mayıs 2023'te 6 kişi gözaltına alınmıştı. Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin de aralarında bulunduğu 3 kişi ise Kasım 2023'te gözaltına alınarak "Suç örgütü üyesi" olmak suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Dolandırıcılık şebekesine karşı gerçekleştirilen operasyonların, çetenin karmaşık yapısını deşifre etme ve mağdurları koruma amacını taşıdığı belirtiliyor. Soruşturma devam ederken, çetenin faaliyet gösterdiği farklı bölgelerdeki mağdurların da tespit edilip bilgilendirileceği ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar