Fuat Oktay'dan depremin ardından son dakika tsunami açıklaması

Fuat Oktay'dan depremin ardından son dakika tsunami açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay'da gerçekleşen depremlerin ardından açıklama bulundu. Oktay, depremin ardından yapılan "Deniz seviyesinde 50 cm yükselme" uyarısının geri çekildiğini ve şu an için kıyı şeridinde bir tehlike bulunmadığını aktardı.

Acil ve Afet Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi, Hatay''da saat 20.04''te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Yüzeye oldukça yakın meydana gelen depremin derinliği 7.7 km olarak ölçülürken, depremden yalnızca 3 dakika sonra 5.8 büyüklüğünde bir artçı deprem daha yaşandı.

TSUNAMİ UYARISI YAPILMIŞTI

Depremin hemen ardından AFAD tarafından deniz seviyesinde 50 cm yükselme yaşanabileceği uyarısı yapılarak, sosyal medyadan "Vatandaşlarımızın deniz seviyesinden 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." ifadelerine yer verdi." sözleri ile vatandaşlar uyarılmıştı. 

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise Hatay''da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından tsunami uyarısında bulundu.

Kuruluşun sosyal medya hesabından yapılan duyuruda,  "Türkiye Hatay''da 20 dakika önce deprem meydana geldi. Kıyıdan uzaklaşın ve daha yüksek bir yere ulaşın. Ulusal yetkililerin direktiflerine uyun" ifadelerine yer verildi.

"TSUNAMİ TEHLİKESİ KALMADI"

İlerleyen saatlerde yapılan tsunami uyarısı geri çekilirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından kıyı şeridinde herhangi bir tehlike bulunmadığı aktarıldı. 

Fuat Oktay şunları söyledi:

"Şu ana kadar 28 ihbar, sekiz yaralı var"

"Su yükselmesi uyarısı 2 saat için geçerliydi, artık risk yok, uyarılar kaldırıldı. Karaçay Barajı''nda da bir risk bulunmuyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar