Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hatay'daki depremin neden yaşandığını tv100'e açıkladı

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hatay'daki depremin neden yaşandığını tv100'e açıkladı
Prof. Dr. Süleyman Pampal, Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından tv100’e değerlendirmelerde bulundu. Pampal, deprem hakkında teknik bilgileri paylaşırken, depremlerin devam edebileceği uyarısında bulundu.

Türkiye, Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin acısını atlatamadan Hatay''daki sarsıntılarla bir şok daha yaşadı. AFAD''ın aktardığına göre 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Süleyman Pampal, tv100 yayınına bağlanarak gelişmeler hakkında bilgi paylaştı.

Pampal, bölgede yer alan faylar hakkında detayları paylaşırken, afet bölgesinde yer alan ovaların depremin şiddetini 3-4 kat daha yukarı çıkardığını ifade etti. Depremlerin yaşanmaya devam edebileceğini belirten Pampal, "“Yukarıdan aşağı geliyor bu fay, bu hareketlerin ana kaynağı buraları iyice hırpaladı, yırtılma devam edebilir." şeklinde konuştu. 

"FAYIN KUZEYİNDE VE GÜNEYİNDE YIRTILMA DEVAM EDİYOR"

Bölgedeki fayın uzunluğunun 1000 km''yi geçtiğini aktaran uzman isim, "“Bu beklenmeyen bir durum değildi. Antakya fayı dediğimiz yerin üzerinde oldu. O bölge hala tehlikenin yüksek olduğu bir bölge. Bu fay 1000 kilometre, fayın kuzeyinde, güneyinde yırtılma devam ediyor” dedi.

"HENÜZ TAMAMEN KIRILMADI"

“Bu fay Hatay’ın güneyine doğru Ölü Deniz fayı olarak devam ediyor. Suriye, Lübnan, İsrail yönünde 8 büyüklüğe varan dönem depremi var bu fay o fay. Yani sınırlarımızın içindeki kısmı bile daha tamamen kırılmadı”

“ANA KAYNAĞI İYİCE HIRPALADI, YIRTILMA DEVAM EDEBİLİR”

“Yukarıdan aşağı geliyor bu fay, bu hareketlerin ana kaynağı buraları iyice hırpaladı, yırtılma devam edebilir. Ovalar depremin ivmesini 3-4 kat artırdığı için yıkıcı etkisi de o derece artıyor. Ovalardan, kayalık zeminlere gitmek gerekir”

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar