Hatay'da depremlerin ardından 'tsunami' uyarısı yapıldı!

Hatay'da depremlerin ardından 'tsunami' uyarısı yapıldı!
Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından AFAD tarafından denize yakın bölgelerden uzak durulması çağrısında bulunularak "tsunami" uyarısı yapıldı.

AFAD, Hatay''da meydana gelen depremlerin ardından tsunami uyarısında bulundu.

20.04''te meydana gelen Samandağ merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremin 3 dakika sonrasında 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Sallantılar çevredeki birçok şehirde ve Suriye''de hissedilirken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Habertürk canlı yayınına bağlanarak, depremin ardından yıkılan binaların olduğunu belirtti.

DENİZ SEVİYESİNDE 50 CM YÜKSELME UYARISI

Depremin ardından Hatay''daki depremler hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan AFAD, "Vatandaşlarımızın deniz seviyesinden 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." ifadelerine yer verdi." uyarılarında bulundu. 



AVRUPA-AKDENİZ SİSMOLOJİ MERKEZİ''NDEN TSUNAMİ UYARISI

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi de (EMSC) Hatay''da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından tsunami uyarısında bulundu.

Kuruluşun sosyal medya hesabından yapılan duyuruda,  "Türkiye Hatay''da 20 dakika önce deprem meydana geldi. Kıyıdan uzaklaşın ve daha yüksek bir yere ulaşın. Ulusal yetkililerin direktiflerine uyun" ifadelerine yer verildi.

ANTALYA VALİLİĞİ "DENİZ KIYISINDAN UZAK DURUN"

Antalya Valiliği, Akdeniz''de oluşabilecek 50 cm''lik bir tehlikeye karşı vatandaşları deniz kıyısından uzak durmaya çağırdı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar