Fenerbahçe'yi Antalya'da kim kurtardı? Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...

Fenerbahçe'yi Antalya'da kim kurtardı? Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Antalyaspor sahasında Fenerbahçe’yi etti. Fenerbahçe, Antalyaspor'u 2-0'lık skorla mağlup etti. Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

FENERBAHÇE'Yİ ANTALYA'DA KİM KURTARDI?

10 yıldır şampiyon olamayan Fenerbahçe Sergen Yalçın'ın Antalyaspor'unu deplasmanda devirerek kayıpsız bir hafta daha geçirmek istiyordu..

Sarı-lacivertlilerde yeni transferlerden Çağlar Söyüncü ilk kez yeni formasına kavuşurken Rade Krunic ilk 11'de, Leonardo Bonucci ise yedekler arasındaydı..

İrfan Can Kahveci ve Jayden Oosterwolde de Teknik Direktör İsmail Kartal'dan görev bekliyordu...

Rodrigo Becao, Bright Osayi-Samuel, Ryan Kent, Luan Peres ve Fred Rodrigues'in yanı sıra takımdan ayrılan Samet Akaydin, Emre Mor, Miguel Crespo, Lincoln Henrique, Bartuğ Elmaz ve Umut Nayir kadroda yoktu...

Aslında takımın "ASKER" futbolcuları Miguel Crespo ve Lincoln Henrique neden gönderildi anlamadım...

Zira Miguel Crespo "Forması için kendisini parçalayan" bir futbolcu ve yeni transfer Rade Krunic'den de kat kat üstün.. Lincoln Henrique de son 1 yıldır sakat olmasına rağmen birçok pozisyonda görev yapabildiği için bence kalmalıydı...

Ev sahibi Antalyaspor'daysa İsrailli Sagiv Jehezkel forma giymedi...

Erdal Rakip gibi "rakibi bozan" bir oyuncu neden kenardaydı anlamak zor...

İlk 30 dakikada Antalyaspor'da Güray Vural'ın vuruşu kaleci Dominik Livakovic'de kalırken, Fenerbahçe adına da Edin Dzeko da meşin yuvarlağı Brezilyalı file bekçisi Helton Leite'ye teslim etti..

Antalyaspor adına Güray Vural, Ramzi Safuri, Jakub Kaluzinski, Zymer Bytyqi ve Sam Larsson'un vuruşları auta giderken, Fenerbahçe'deyse Rade Krunic ve Dusan Tadic kaleyi bulamadılar..

Ev sahibi Antalyaspor'un Brezilyalı file bekçisi Helton Leite, yan toplara çıkamıyor ve iyi bir çizgi kalecisi... Ancak Fenerbahçe ilk yarıda yan toplarla rakip kaleye gitmeyi düşünmedi... Ta ki 42'nci dakikaya kadar..

Dusan Tadic'in sol taraftan ortasında yan top zaafından bahsettiğimiz kaleci Helton Leite çıkmayınca Güray Vural'ın kafasından seken top rakibi İsmail Yüksek'in önüne düştü... İsmail Yüksek'in bıraktığı topla buluşan Cengiz Ünder sağ çaprazdan öyle bir çaktı ki kaleci Helton Leite'nin bakışları arasında Antalyaspor filelerine giden meşin yuvarlak sarı kanaryaları 1-0 öne geçirdi..

Antalyasporlular gol öncesi Edin Dzeko'nun rakibi Veysel Sarı'nın önünde olduğunu belirterek "ofsayt" beklediler ancak VAR'daki Özgür Yankaya'nın uyarısıyla hakem Volkan Bayarslan "GOL" kararını değiştirmedi..

Golden sonra Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in aşırtma vuruşunda kaleci Helton Leite topu kurtarırken, Sebastian Szymanski'nin vuruşu kaleyi bulmayınca sarı-lacivertliler soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

İkinci yarıda Cengiz Ünder'in serbest vuruşunu kaleci Helton Leite kornere atarken atağın devamında Alexander Djiku'nun sağ çaprazdan auta gidince Fenerbahçe mutlak 2 gol fırsatından sonuç alamadı...

Beraberlik golünü arayan ev sahibi Antalyaspor'daysa Sam Larsson'un sol çaprazdan vuruşu kaleci Dominik Livakovic'te kalırken Güray Vural serbest vuruşta kaleyi bulamadı..

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in vuruşunu kaleci Helton Leite kurtarırken, Teknik Direktör İsmail Kartal pozisyon sonrası Cengiz Ünder ve Dusan Tadic'in yerlerine Joshua King ile İrfan Can Kahveci'yi sahaya sürdü..

Antalyaspor'da Erdoğan Yeşilyurt'un uzaktan vuruşunda kaleci Dominik Livakovic zorlanmazken, Teknik Direktör Sergen Yalçın golcü Britt Assombalonga ve Erdal Rakip'i Ramzi Safuri ile Dario Saric'in yerlerine sahaya sürdü..

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun yerine Michy Batshuayi oyuna girerken Antalyaspor'daysa Zymer Bytyqi'nin yerine Sander van de Streek sahadaydı..

Antalyaspor'da Jakub Kaluzinski'nin vuruşu adeta bilardo topu gibi sekerek kaleci Dominik Livakovic'te kalırken Fenerbahçe atağındaysa Joshua King'in sol çaprazdan vuruşunu Antalyaspor'un file bekçisi Helton Leite kurtardı...

Teknik Direktör İsmail Kartal son bölümde orta sahadan Sebastian Szymanski'yi kenara alıp İtalyan stoper Leonardo Bonucci'yi oyuna alırken, son bölümde Antalyaspor'un Polonyalı golcüsü Adam Buksa'nın kafa vuruşunu kaleci Dominik Livakovic kurtardı ve ilk maçında kendisine 2 gol atan rakibine "BEN BURADAYIM" dedi..

Maç böyle bitecek zannedilirken Fenerbahçe'de yeni transfer Leonardo Bonucci'nin derinlemesine pasında Antalyaspor savunmasında Bahadır Öztürk uyuyunca sağ çaprazda topla buluşan Michy Batshuayi uyumadı ve kaleci Helton Leite'nin kapattığı köşeden meşin yuvarlağı filelere gönderdi...

Fenerbahçe maçı 2-0 kazandı..

3 puanı kaptı ve liderliğini sürdürdü...

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın savunmada Naldo Pereira ile; orta sahada Erdal Rakip ve Sander van de Streek'le maça başlamasını bekledim ancak bunu yapmadı ve oyunun belli bölümlerinde oldukça etkisiz kaldılar..

Antalyaspor'un kadro kalitesini yükseltmesi şart...

Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın'ın bu zafer sarhoşluğu sonrası çöküşü sürüyor...

Zaten Beşiktaş "Sergen Yalçın'a rağmen" şampiyon olmuş ve Şampiyonlar Ligi'nde de "SIFIR" çekince gönderilmişti.. Antalyaspor'daki gidişi de pek iç açıcı değil.. Nuri Şahin'i mumla aratıyor..

Güray Vural iyi bir hücum beki ancak savunması felaket..

Ben asla Güray Vural'ı sol bek olarak oynatmam.. Zira ilk gol onun hatasından geldi..

Sağ bek olarak da Erdoğan Yeşilyurt oynamaz... Sakat değilse Bünyamin Balcı oynar..

Fenerbahçe'nin 12 puanını Cengiz Ünder tek başına aldı... Çok para verilmesine rağmen aldığı paranın hakkını fazlasıyla veriyor....

Edin Dzeko ve Dusan Tadic yaşları dolayısıyla oyunun belli bölümlerinde yoruluyorlar... Sebastian Szymanski'nin de onlar kötü oynadıkça enerjisi düşüyor..

Fenerbahçe rakip Antalyaspor'un yeterince üretememesi ve beceriksizlikleriyle sahadan galibiyetle ayrıldı..

10 senedir şampiyon olamayan sarı kanaryalara lig, kupa ve Avrupa macerasında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar