Fiş erken çekildi: Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...

Fiş erken çekildi: Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray ve Samsunspor karşı karşıya geldi. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

FİŞ ERKEN ÇEKİLDİ

Fenerbahçe'yle kıyasıya bir şampiyonluk yarışı içinde olan son şampiyon Galatasaray; Samsunspor deplasmanındaydı..

Sarı-kırmızılılarda takımdan ayrılan Sacha Boey, Jose Angelino ve Cedric Bakambu'nun yanı sıra Hakim Ziyech, Abdülkerim Bardakçı ile Sergio Oliveira kadroda yer almadı.

Yeni transferler Serge Aurier ve Carlos Vinicius da Samsun'da yoktu..

Sağ bek olarak Kaan Ayhan; sol bek pozisyonunda Berkan Kutlu görev yaparken; Barış Alper Yılmaz ise sağ kanatta oynadı..

Ev sahibi Samsunspor'daysa yeni transfer Benito Raman'ın dışında takımdan ayrılan Mickael Tirpan ve Nanu Gomes'in yanı sıra Morkye Fofana, Gaetan Laura, Kingsley Schindler, Landry Dimata ve Soner Gönül kadroda yoktu.

Kongo asıllı İngiliz sol bek Marc Bola'yı yedek soyunduran Teknik Direktör Markus Gisdol; Hollandalı stoper Rick van Drongelen'i bu pozisyonda değerlendirirken, Flavien Tait'in yerine Milli Takım'dan dönen Olivier Ntcham'a; santrfor olarak da Çadlı golcü Marius Mouandilmadji'nin yerine Ercan Kara'ya şans verdi..

Galatasaray maça adeta golle başladı..

Dakikalar 5'i gösterdiğinde Kerem Demirbay'ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Mauro Icardi arkaya aşırdı; kafayla tamamlayan Danimarkalı stoper Victor Nelsson topu kaleci Okan Koçuk'un bakışları arasında filelere gönderince ASLAN'ı Samsun deplasmanında 1-0 öne geçirdi..

Samsunspor golün şokunu atlatamadan Galatasaray 2'nci golü de buldu..

Dries Mertens'in derinlemesine pasında Samsunspor sol beki Rick van Drongelen koşması gerekirken yavaşlayınca sağ çaprazda koşu yaparak topla buluşan Barış Alper Yılmaz, önce rakibi Alim Öztürk'ten, ardından da kaleci Okan Koçuk'tan sıyrılıp meşin yuvarlağı boş Samsunspor filelerine gönderince ASLAN bir anda skoru 2-0'a getirdi...

2 golü yedikten sonra toparlanmayı akıl eden Samsunspor'da Taylan Antalyalı, Carlo Holse ve Olivier Ntcham'ın vuruşları kaleci Fernando Muslera'da kalırken, Galatasaray adına Dries Mertens'in sol taraftan ortasını Mauro Icardi filelere gönderdi ancak hakem Tugay Kaan Numanoğlu "OFSAYT" gerekçesiyle golü geçerli saymayınca ASLAN soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti..

Samsunspor'un Alman Teknik Direktörü Markus Gisdol'un sol bek mevkiinde oldukça ağır olan ve asıl yeri stoper olan Rick van Drongelen'e sol bek olarak forma vermesini anlayamadım... Zira Marc Bola, Barış Alper Yılmaz'ı bence daha iyi marke ederdi..

Orta sahada maça Flavien Tait ile başlamak Samsunspor adına daha akılcı olurdu zira ilk yarıda Galatasaray karşısında yeterli baskıyı kuramadılar..

İkinci yarıda Samsunspor adına golcü Marius Mouandilmadji oyuna girerken Carlo Holse ve Olivier Ntcham'ın vuruşlarını kaleci Fernando Muslera kurtarark gole izin vermedi...

Galatasaray'daysa Dries Mertens'in sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Okan Koçuk kurtarırken, dönen topta Mauro Icardi'nin bomboş kaleye vuruşu auta gidince sarı-kırmızılılar mutlak gol fırsatından sonuç alamadı...

Samsunspor'da Rick van Drongalen kaleyi bulamazken, Galatasaray adına Lucas Torreira'nin ceza sahası dışından vuruşunu kaleci Okan Koçuk karşıladı, dönen topu bomboş kale yerine auta gönderen Kerem Aktürkoğlu adeta saç baş yoldurdu..

Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Faslı ön libero Youssef Bennasser'in yerine Flavien Tait'i oyuna alırken, Galatasaray adına da Kerem Aktürkoğlu'nun yerine Wilfried Zaha oyuna girdi..

Mauro Icardi Galatasaray adına yine golle buluşamazken; Teknik Direktör Okan Buruk Dries Mertens'in yerine Halil Dervişoğlu'nu sahaya sürdü..

Samsunspor'daysa bugün çok aksayan Rick van Drongelen'in yerine Marc Bola oyuna girerken Soner Aydoğdu da Taylan Antalyalı'nın yerine sahadaydı..

Galatasaray'da Wilfried Zaha'nın cılız vuruşu kaleci Okan Koçuk'u zorlamazken, Teknik Direktör Okan Buruk; Barış Alper Yılmaz, Lucas Torreira ve Kerem Demirbay'ın yerlerine Tete Martins, Tanguy Ndombele ve Eyüp Aydın'ı içeri atarak süreyi bitirme amacındaydı..

Nitekim amacına da ulaştı ve Galatasaray Samsun deplasmanında 2-0 kazandı ve 3 puanı kaptı...

Alt ligden gelen Samsunspor'da kadro kalitesinin yükseltilememesi başlıca sorun..

Bir de bugünkü maçta Alman Teknik Direktör Markus Gisdol'un santrfor olarak Marius Mouandilmadji ile başlamaması, dönene kadar mevsimler geçen stoperden bozma sol bek Rick van Drongelen'in Barış Alper Yılmaz karşısında rezilleri oynaması, orta sahada Flavien Tait'in ilk 11'de başlatılmaması temel faktörlerdi..

Anlamadığım başka nokta da Alman hoca Markus Gisdol'un oyundan Youssef Bennasser'i çıkarması da büyük hataydı.. Zira Youssef Bennasser çıkınca Samsunspor hiç üretemedi..

Galatasaray'da Victor Nelsson mutlaka kalmalı... Danimarkalı stoper maçlarda yüreğini ortaya koyuyor ve bugün de golünü atarak galibiyet kapısını açan isim oldu...

2'nci golü atan Barış Alper Yılmaz'ın karşısında Rick van Drongelen ve Alim Öztürk'ün oynaması şanstı... Zira kaleci Okan Koçuk'u da hesaba katarsak 3 acemi Galatasaray'ın galibiyetinde başrolü oynadılar...

Ancak şunu da itiraf edelim; Galatasaray orta sahasında Sergio Oliveira'nın yokluğu fazlasıyla aranıyor...

Dries Mertens bugün rakip Samsunspor'un da alt seviyede olmasından dolayı sazı eline aldı ve başta Barış Alper Yılmaz'a olmak üzere yaptığı asistlerle ön plana çıktı..

Galatasaray bu sonuçla maç fazlasıyla liderliğe yükselirken; Fenerbahçe'nin deplasmandaki Antalyaspor maçında alacağı sonucu beklemeye başladı..

Sarı-kırmızılılara lig, kupa ve Avrupa macerasında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar