Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Fenerbahçe’de sakatlık krizi

Fenerbahçe Beko bir kez daha sakatlık kriziyle boğuşuyor. Geçtiğimiz hafta yenilgiyle dönülen Zalgiris deplasmanına 4 eksikle çıkan Fenerbahçe, (Metecan, Tarık, Nigel Hayes, Sestina) bu deplasmanda bir de Dyshawn Pierre’i kaybetmişti.

Kulüp tarafından yapılan resmî açıklamada Pierre’in 6 ile 8 hafta boyunca parkelerden uzak kalacağı açıklanırken kulübün de transfer yapması kaçınılmaz hâle geldi.

Bu kapsamda Fenerbahçe Beko, Amine Noua ile 1 aylık geçici kontrat ısmarladı. Son olarak İtalya’da forma giyen Fransız oyuncu uzun süre Asvel’de forma giydi ve EuroLeague tecrübesi var.

Yine de bu transferin 1 aylık olması ve oyuncunun takıma ne kadar ayak uydurabileceği soru işaretleri barındırıyor.

Fenerbahçe’de yaşanan sakatlıkların temelde 3 ve 4 numaralarda yoğunlaşması bu transferi zorunlu kıldığı açık.

İyi bir form yakalayan Fenerbahçe bu sakatlıkların altından nasıl kalkacak hep beraber göreceğiz ancak takımın ivmesine ve formuna ciddi şekilde zarar vereceği de aşikâr gözüküyor.

Bu hafta içeride Bologna ile zorlu bir maça çıkacak olan Sarı Lacivertliler, sonrasında Ülker Arena’ya deplasman takımı olarak gelerek Bahçeşehir ile oynayacak. Sonrasında ise yine EuroLeague’de çift maç haftasına çıkacak olan Fenerbahçe, deplasmanda Asvel ve Monaco ile mücadele edecek.

Bu sakatlık krizinde Fenerbahçe’nin en azından 1 ya da 2 galibiyet olarak süreci minimum hasarla atlatmasını ummaktan başka bir çare yok. Yaşanan sakatlıklar takımın oyun tarzını da değiştirmesini elzem kılıyor ve bu noktada kısalardan alınan katkı ve bunun özelinde dış şut yüzdesi muhtemelen belirleyici olacaktır.

Kısa oyuncuların ne kadar istikrarlı olacağı, bunun özelinde Madar, Calathes, Guduriç ve Dorsey’in takıma yapacağı katkı bu zorlu dönemde Fenerbahçe’nin çıtasını belirleyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları