Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Fenerbahçe Beko’dan güçlü başlangıç

Fenerbahçe Beko 2023-2024 sezonunun kendi adına açılış maçına ligin yeni ekiplerinden Çağdaş Bodrum Spor’u kendi evinde ağırladı.

İlk çeyrekten itibaren çift sayılı farka ulaşan Fenerbahçe Beko, etkili savunmayla birlikte maçı başından domine ederek ilk maçında 95-58 ile rahat bir galibiyet elde etmesini bildi.

Sezonun ilk maçında yazın millî takımda yaşanan süreç nedeniyle Shane Larkin ile birlikte 5 maç ceza alan ve yerli oyuncu statüsünü kaybeden Scotie Willbekin mecburen kadroda yer almadı.

Takımın bu maçtaki yabancı tercihleri, yeni transferlerimiz Yan Madar ve Nate Sestina ile birlikte bir başka ‘yeni transfer’ sayılması gereken Tyler Dorsey, Jonathon Motley ve sezon öncesini sakatlığı nedeniyle kaçıran Nigel Hayes idi.

Yerli rotasyonumuz ise Şehmus Hazer, Melih Mahmutoğlu, Tarık Biberoviç, Metecan Birsen ve alt yapı oyuncularımız Mert Emre Ekşioğlu ile Yiğit Hamza Mestoğlu oldu.

Üçüncü çeyrekle birlikte tamamen kopan maçta Mert Emre Ekşioğlu 11 dakika 17 saniye sahada kalırken 3’te 0 şut denemesiyle sayı üretemedi. Pozitif anlamda 2 ribaund ve 1 asist ile maçı tamamladı.

Metecan Birsen ve Yiğit Hamza Mestoğlu ise bu maçta süre almayan iki oyuncumuzdu.

Partizan’da geçirdiği sezon sonrası biraz tartışmalı şekilde Fenerbahçe Beko’ya katılan İsrailli yıldız Yam Madar sezonun en kritik transferi olabileceğini daha ilk lig maçında gösterdi. Elbette bu sezon lige yükselen ve kısıtlı bir bütçesi olan Bodrum Spor maçı belirleyici bir kritik olamaz. Yine de ilk resmî maçında 7 sayı, 12 asist, 3 ribaund, 3 top çalma ve 1 top kaybıyla oynaması oldukça umut veren bir performans oldu.

Fenerbahçe’de sezon öncesi hem Nick Calathes’in hem de büyük umutlarla transfer edilen Bjelica’nın kadro planlamasında yer almadığı açıklanmıştı. Bu doğrultuda da Bjelica Kızılyıldız ile anlaşarak takımdan ayrıldı ki kendisi yine bir sakatlık yaşadı ve ne kadar süreyle parkelerden uzak kalacağı belirsizliğini koruyor.

Hatırlayanlar olacaktır; Bjelica geçen sezon Sırbistan Milli Takımı ile olduğu sırada yaşadığı sakatlık sonrası sezonu kapatmıştı.

Bu sezon Calathes’in yerine anlaşılan Brezilyalı kısa Raul Neto da Brezilyalı Millî Takımı ile çıktığı resmi maçta yaşadığı sakatlık sonrası muhtemeldir ki sezonu kapadı. Bu gelişme sonrası Fenerbahçe teknik ekibi de Calathes ile devam kararı alarak sezona şimdilik bu yapıyla girecekler. Sezon devam ederken şüphesiz ki çıkacak sürpriz transferlerini de kovalayacaklardır.

Willbekin’in cezası da onanır ve ligde yerli statüsünde oynamayacak olursa bu noktada ligdeki guard tercihleri de belirleyici olacak ve şüphesiz Şehmus Hazer’e de daha çok forma şansı gelecek. Umarım Şehmus bu süreleri kaliteli şekilde değerlendirmeyi başararak takımda kalıcı olur.

Fenerbahçe Beko’nun önümüzdeki ilk maçı ise bu Cuma günü kendi evinde Olimpia Milano ile sezonun ilk Euroleague maçı olacak. Bu maçın bir diğer anlamı ise efsane oyuncularımızdan Gigi Datome’ye de veda maçı olacak. Bu sezon emekliliğini açıklayan İtalyan yıldız, yazın millî takımla oynadığı resmî maçlar sonrası resmî olarak aktif basketbol hayatını sonlandırmıştı. Birlikte Euroleague kupası kaldırdığımız Gigi’ye güzel bir veda etmek gerektiği kanaatindeyim.

Umarım Gigi’yi onurlandırır ve Euroleague sezonuna da kendi evimizde galibiyetle başlarız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları