Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Fenerbahçe Beko BSL’de sallandı ama yıkılmadı

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de çift maç haftasında aldığı iki galibiyet ile yakaladığı istikrarlı performansını sürdürmeye devam ediyor. Avrupa’da yoğun geçen hafta içi müsabakalarından sonra ise bir kez daha lige dönerek Çağdaş Bodrum Spor deplasmanına konuk oldu Fenerbahçe.

Çift maç haftası dönüşleri özellikle EuroLeague’de mücadele eden takımlar için ayrı bir zorluk taşıyor. 48 saat içinde iki üst düzey müsabaka oynayan oyuncular bu maç dönüşlerinde lige odaklanmakta zorluk yaşayabiliyor ya da Avrupa’da daha az süre alan yabancı ve yerli oyuncularla çıkılan maçlarda yaşanan konsantrasyon kaybı, formsuzluk, rakibin sizin yorgunluğunuzu ve yaptığınız rotasyonu değerlendirmek istemesi gibi etkenler maçı daha zorlu bir hale getirebiliyor.

Fenerbahçe için de Bodrum Spor deplasmanı biraz böyle oldu. Fenerbahçe bu maça yabancı tercihleri olarak Willbekin, Pierre, Madar, Sestina ve Papagiannis 5’ini seçerek çıktı. Metecan’ın sakatlığı devam ederken genç oyunculardan Yiğit Hamza Mestoğlu da kadroda yer almadı.

Baştan sona çekişmeli geçen maçta Fenerbahçe Beko, son hücumda topu oyuna sokamayarak Bodrum’a galibiyet için bir şans tanımış oldu. Bodrum, kendisine kalan son hücumda iki kez topu potadan geçirme şansını kullanamayarak Fenerbahçe’nin altın tepside sunduğu galibiyet imkânını elinin tersiyle iterek galibiyeti kaçırdı.

O ya da bu şekilde Fenerbahçe, çift maç haftası sonrası İstanbul dışında oynadığı maçtan galibiyet elde ederek ligdeki ikincilik koltuğunu korumuş oldu.

Fenerbahçe’de Melih Mahmutoğlu 11’de 7 üçlükle 27 sayı bulurken Willbekin ise 11’de 6 üçlük isabetiyle 21 sayı üretti.

Fenerbahçe’de diğer çift sayılı üretim sağlayan oyuncular ise 14 sayı ile Pierre ve 13 sayı ile Madar oldu. Fenerbahçe, Pierre’i saymazsak uzun oyuncu rotasyonundaki Papagiannis, Sertaç ve Sestina’dan yeterli katkıyı alamadığı bu maçta kısalarının skorer oyunuyla maça tutunup galibiyeti kazandı.

Fenerbahçe bu hafta içi Avrupa’da Zalgiris deplasmanına gittikten sonra ligde ise kendi evinde Karşıyaka ile oynayacak. Ufuk Sarıcalı Karşıyaka, Fenerbahçe için her zaman ters bir takım oldu. Fenerbahçe’nin bu maçtaki avantajı çift maç haftası sonrası değil de Avrupa’da oynayacağı tek maç sonrası Karşıyaka ile kendi evinde karşılaşması olacak. Muhtemelen koçun yabancı tercihleri de rotasyondaki yabancıları değil Avrupa’da daha çok süre alan oyunculardan yana olacaktır. Her ne kadar lig, Avrupa’nın yanında ikinci planda kalsa da Fenerbahçe’nin şu anki sıralama durumuna baktığımızda ligde de kaybetme lüksü yok.

Sarı Lacivertliler bu maça da mutlak galibiyet parolası ile çıkacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları