Fatih Portakal canlı yayında oran verdi: ‘Matematik ortada’ dedi İstanbul’da kazanacak adayı açıkladı

Fatih Portakal canlı yayında oran verdi: ‘Matematik ortada’ dedi İstanbul’da kazanacak adayı açıkladı
Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü TV canlı yayınında, yerel seçimlerin kilit şehri haline gelen İstanbul için oran verdi. ‘Parçalanmış muhalefet’ terimine vurgu yapan Portakal, seçimi kimin kazanma potansiyeli olduğunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimine dair gelişmeler, aday sayısının 8'e kadar çıkabileceği konuşmalarıyla sık sık tartışılıyor. Bu sırada yapılan anketler, rekabetin CHP'den Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı'ndan Murat Kurum arasında yoğunlaşacağını gösteriyor. Muhalefet partilerinin ayrı ayrı seçime girmesi kararı, kulisleri harketetlendirirken, gazeteci Fatih Portakal konuya ilişkin dikkat çekeb değerlendirmelerde bulundu.

Şu ana kadar netleşen İBB adayları arasında CHP'den Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'ndan Murat Kurum, İYİ Parti'den Buğra Kavuncu, Zafer Partisi'nden Azmi Karamahmutoğlu ve Saadet Partisi'nden Birol Aydın bulunuyor. Öte yandan DEM Parti, Memleket Partisi ve Demokrat Parti'nin de İstanbul’dan aday çıkaracağı değerlendiriliyor. Bu partilerin adayları arasında Başak Demirtaş, Mehmet Sevigen ve Cemal Enginyurt isimleri konuşuluyor.

“PARÇALANMIŞ MUHALEFET VAR”

Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü ekranlarında yaptığı açıklamada, muhalefetin parçalanmış bir görüntü sergilediğini belirtti. Portakal, DEM Parti ve Memleket Partisi'nin henüz aday açıklamadığını vurgulayarak, "Muhalefete bakıyorsunuz, parçalanmış bir muhalefet var" dedi.

“MATEMATİK ORTADA”

İmamoğlu’nun adaylar karşısındaki şansını sorgulayan Portakal, "Cumhur İttifakı dimdik ayakta duruyor. Ama diğer tarafta muhalefet tarafında hepsi aday çıkartmış. Kim kazanır burada? Murat Kurum kazanır, matematik ortada" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar