Son dakika... Can Atalay'ın vekilliği düşüyor

Son dakika... Can Atalay'ın vekilliği düşüyor
AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Can Atalay kararının bu hafta TBMM’de okutulmasını planladıklarını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın TİP milletvekili Can Atalay ile ilgili aldığı kararların ardından gözler Meclis'e çevrilmişti. Konuya ilişkin açıklama AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan geldi. Usta, Can Atalay kararının bu hafta TBMM’de okutulmasını planladıklarını açıkladı.

Usta, "Can Atalay kararı bugün veya bu hafta Meclis'te okunarak milletvekilliği düşecek" dedi.

Usta, "Can Atalay'ın milletvekilliğini düşürecek Yargıtay kararı bugün Meclis'te okunacak mı? sorusuna, "Bugün veya bu hafta tamamlamayı düşünüyoruz açıkçası bu artık bir prosedür haline gelmiş durumda. Meclis'in de üzerine düşen vazifeyi yapması gerekiyor. Bu hafta için planımız var. Gündemle beraber alacağımız başlıklardan bir tanesi" yanıtını verdi.

Usta, hukuki tartışmalara ilişkin olarak ise, "Açıkçası ben hukuki tartışmanın biteceğini düşünmüyorum. Biz de Meclis olarak konuyu takip edeceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Can Atalay hakkında “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” yönlerinden verilen hak ihlali kararına uyulmaması nedeniyle yapılan iki başvuruda da hak ‘hak ihlali’ kararı vermişti.

21 Aralık’ta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan ikinci karar mahkeme tarafından bir önceki kararda olduğu gibi Yargıtay'a gönderilmişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi Mersin Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar vermişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar