CHP’den istifa eden Battal İlgezdi ile Şaban Sevinç canlı yayında birbirine girdi: Bahsettiğin her şey yalan

CHP’den istifa eden Battal İlgezdi ile Şaban Sevinç canlı yayında birbirine girdi: Bahsettiğin her şey yalan
CHP’den yeniden aday gösterilmemesi üzerine istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile Şaban Sevinç arasında canlı yayında tartışma yaşandı. İlgezdi Sevinç'e, "Sabahtan beri burada yalan söylüyorsun. Hepsini yalan söylüyorsun. Bahsettiğin her şey yalan" dedi.

TV100’de yayınlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler masaya yatırıldı. Programda CHP'den istifa eden Battal İlgezdi ile ilgili konuşulunca İlgezdi program konuğu Gazeteci Barış Yarkadaş'ı cep telefonundan arayarak canlı yayına bağlandı.

Kendisi hakkında iddialarda bulunan Şaban Sevinç’in açıklamalarının yalan ve yanlış olduğunu söyleyen İlgezdi’nin "Ben Parti Meclisi'nden ve MYK'dan geçerek aday oldum, genel başkan yetkisiyle aday olmadım. Eşim Parti Meclisi'ni terk etmedi. Eğer Şaban Bey bu meseleleri bilmiyorsa arasın o tarihteki PM üyeleriyle konuşsun" demesi üzerine Sevinç "Başkan PM terk ettiğini ben söylemedim. Ferhat Bey söyledi" diye araya girdi.

“BAHSETTİĞİN HER ŞEY YALAN”

Bunun üzerine İlgezdi "İstiyorsan seninle özel bir program yapalım. PM'yi konuşalım. Sabahtan beri burada yalan söylüyorsun. Hepsini yalan söylüyorsun. Bahsettiğin her şey yalan” derken, İlgezdi'nin sözlerine üzerine Sevinç ile arasında tartışma çıktı.

“PARTİ BURADAN MI ANKARA'DA MI YÖNETİLİYOR”

İstifasına ilişkinde konuişan İlgezdi "İstifamla ilgili şunu söyleyeyim ben bir yere aday olmak veya tekrar belediye başkanı olmak için istifa etmedim” dedi. CHP’nin kendi organları olduğunu belirten İlgezdi, “MYK’nın üyeleri, belediye başkanı buradan geçer parti meclisinin onay ile atanır. Burada verilemeyecek bir karar asla kabul edilemez. Mevkidaşım bana bunu tebliğ edemez. Parti buradan mı Ankara'da mı yönetiliyor karar versinler" diye konuştu.

BAŞKA PARTİDEN ADAY OLACAK MI?

Hacır'ın "Başka bir partiden aday olacak mısınız?" sorusuna da yanıt veren İlgezdi "Hiçbir partiden aday olmayacağım, ben aday olmak için istifa etmedim" dedi.

"BU İSİMLER ADAY YAPILIRSA İDDİALARIMDAN VAZGEÇİYORUM"

‘Kürt ve aleviler CHP’den tasfiye ediliyor’ iddiası ile ilgili de yeni açıklamalar yapan İlgezdi, "Eğer Kemal Deniz Bozkurt’u, Şükrü Beyi, Avcılar’da Turan Beyi yaparlarsa ben bütün bu iddialardan vazgeçiyorum. Evet bu söylediğimiz arkadaşların hepsi Kürt-Alevi kökenlidir İstanbul’da Kürt-Alevi tasfiyesi yapılıyordur" diye konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar