EYT'lilerin ilk maaşını ne zaman alacağı belli oldu! SGK uzmanı net tarih verdi

EYT'lilerin ilk maaşını ne zaman alacağı belli oldu! SGK uzmanı net tarih verdi
Milyonlarca EYT'linin beklediği tarihle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, tarih vererek EYT'lilerin ne zaman ilk maaşlarını alacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "EYT emeklisine ilk maaş ne zaman yatacak?" sorusunun cevabını verdi. 

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş''ın son dakika açıklamasıyla EYT görüşmelerinin Mart ayına sarkacağı kesinleşti. Bu haber üzerine açıklama yapan Özgür Erdursun, EYT ile emekli olacaklara kötü haberi verdi. Daha önce yapılan açıklamalarda Şubat ayında Genel Kurul''a gelip hızlıca yasalaşması beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi yaşanan afet nedeniyle görüşülemedi. 7 Şubat''ta Meclis''te görüşülecek olan tasarı, AKP''li Elitaş''ın açıklamasına göre Meclis''in açılacağı Mart ayında gündeme gelecek.

EYT EMEKLİSİ NE ZAMAN EMEKLİ OLACAK, MAAŞ ALACAK?

Bu sorunun yanıtını ise Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı. Daha önce yaptığı açıklamalarda ilk maaş tarihinin Mart dönemine denk gelebileceğini söyleyen Özgür Erdursun, Meclis''in çalışmalarına mart ayına kadar ara verme kararının alınmasının ardından kötü haberi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Milyonlarca EYT mağdurunun beklediği yasa tasarısı Meclis''in açılmasının ardından Genel Kurul''a gelecek. Bütün partilerin ortak mutabakatı sonucunda Meclis mart ayına kadar kapalı kalacak. Plan ve Bütçe Komisyonu''ndan geçen ancak TBMM Genel Kurulu''nda görüşülmeden yaşanan büyük felaket sonrası beklemeye alınan EYT ise Meclis açıldığına görüşülebilecek. Martın ilk haftasında Genel Kurul''a gelmesi beklenen EYT yasa tasarısı hakkında son açıklama Özgür Erdursun''dan geldi.

Mart ayında yasalaşacağını ön gören Erdursun, EYT emeklisinin ilk maaş alacağı tarihi de açıkladı. Özgür Erdursun, "EYT Mart, Emeklilik başlangıcı Nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı!" ifadelerini kullandı. 

Özgür Erdursun''a göre Mart ayında yasa tasarısı Meclis''ten geçecek; buna göre de emeklilik başlangıç tarihi nisan olarak belirlenecek. Böylece EYT emeklisinin en erken alacağı maaş tarihi Mayıs veya Haziran olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar