EYT düzenlemesi iptal mi? EYT'de son durum belli oldu! Meclis'te konuşulan kritik tarih

EYT düzenlemesi iptal mi? EYT'de son durum belli oldu! Meclis'te konuşulan kritik tarih
Milyonlarca vatandaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından hayallerine kavuşacak. EYT yasasıyla birlikte ilk etapta yaklaşık 2 milyon 500 kişinin emekli olacak. Meclis'e sunulması beklenen teklif kanunun, komisyondan geçmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak.

Gündemden düşmeyen EYT düzenlemesine ilişkin gelişmeler sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaş şartının kaldırıldığını duyurmuştu. Son olarak EYT şartları da kesinleşti. Buna göre; EYT''de prim gününü dolduran vatandaşlarımız emekli olabilecek. 

Milyonlarca yurttaşın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''ndan geçti. Komisyondan geçmesinin ardından gözler EYT Meclis Genel Kurulu görüşmelerine çevrildi. Meclis görüşmelerinin ardından da EYT Resmi Gazete''de yayınlanmasıyla yasalaşacak.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu''nda kabul edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının ne zaman çıkacağına ilişkin sorgulamalar hız kazandı.  EYT düzenlemesinin 7 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu''nda konuşulması bekleniyordu. Ancak Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Milli yas ilan edildi ve Meclis çalışmalarına ara verdi. EYT düzenlemesinin depremin yaralarının sarılmasının ardından yeniden görüşülmesi bekleniyor. İşte EYT son durum...

TEKLİF KANUNU, KOMİSYON DA KABUL EDİLDİ!
Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''nda kabul edildi. 

EYT''DE ÜÇÜNCÜ AŞAMA ATLATILDI
EYT düzenlemesi bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''nda görüşülmeye başlandı ve kabul edildi. Düzenlemenin, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin çoğunluğu oluşturduğu komisyondan geçti. Düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''ndan geçmesinin ardından EYT''nin yasalaşma sürecindeki üçüncü aşama da geride kaldı.

AKP TARAFINDAN TARİH VERİLDİ
EYT taslağının TBMM Başkanlığı''na sunulması sırasında konuşan AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu düzenlemenin en geç 8 Şubat''ta Resmi Gazete''de yayınlanarak yasalaşmasını beklediklerini söyledi.

EYT''DEN KAÇ KİŞİ YARARLANACAK?
EYT ile iligli yaptığı açıklamada detaylara değinen Akbaşoğlu, EYT ile ilgili yasa teklifinin özelliklerini şu şekilde açıkladı:

- 4 maddeden müteşekkil bir EYT''ye has yalın bir teklif oluşturduk iki madde esasa ilişkin.
Çalışma hayatının desteklenmesi ve üretimin devam edebilmesi amacıyla biz sosyal güvenlik destek primini getirmek suretiyle, 5 puan iş yerlerine her bir çalışan emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içerisinde tekrar işe başlama durumunda olanlarla ilgili yaklaşık 500 TL''lik desteklemeyi devletimiz üstleniyor ve yüzde 5 oranında bir destek söz konusu oluyor.
- Çalışma hayatının desteklenmesi ve üretimin devam edebilmesi amacıyla biz sosyal güvenlik destek primini getirmek suretiyle, 5 puan iş yerlerine her bir çalışan emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içerisinde tekrar işe başlama durumunda olanlarla ilgili yaklaşık 500 TL''lik desteklemeyi devletimiz üstleniyor ve yüzde 5 oranında bir destek söz konusu oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar