Seçim öncesi flaş karar! Koşulsuz şartsız hesaplara para yatacak

Seçim öncesi flaş karar! Koşulsuz şartsız hesaplara para yatacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da imzasıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından karar belirlendi. Vatandaşlara koşulsuz şartsız ve karşılıksız olarak destek ödemesi yapılacak.

Merkez üssü Kahramanmaraş''ta meydana gelen ve 10 ilde ciddi can kaynına neden olan deprem gelişmesinin ardından devlet, vatandaşın yanında olmayı sürdürüyor. 

Türkiye 6 Şubat tarihinde büyük bir deprem felaketi yaşadı. Depremden 11 il doğrudan etkilendi. Birçok ilde büyük yıkım olurken çok sayıda can kaybı var. Devlet, depremin yaralarını sarmak ve vatandaşa destek olmak amacıyla kolları sıvadı. Herhangi bir başvuru şartı olmadan doğrudan koşulsuz şartsız ve karşılıksız olarak o illerde yaşayan vatandaşlara maddi destek sağlanacak. Tam 10.000 TL ödeme hesaplara geçecek.

Gazete Oku''nun haberine göre, Türkiye, 6 Şubat 2023 Pazartesi sabahı Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremle Felaketi yaşadı. Bölge Kıyamet yerine dönerken çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti binlerce bina enkazda döndü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da bölgeye giderek çeşitli incelemelerde bulundu. Yaptığı incelemelerin ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrasında 11 ilde 13.5 milyon vatandaşın etkilendiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında aynı zamanda depremden etkilenen vatandaşa devletin maddi yardım vereceğini de bildirdi. Devlet, koşulsuz şartsız o illerde yaşayanlara 10.000 TL nakdi destek ödemesi yapacak.

DEPREM DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesinde yaptığı açıklamada 11 ilde depremden etkilenen vatandaşlara devletin 10.000 TL deprem destek ödemesi verileceğini bildirdi. Bu ödemelerin ilk etapta yapılacağı öğrenilirken hükümetin ödemelerine devam edeceği de gelen bildirgeler arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu an itibarıyla Hazine ve Maliye’den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. İnşallah bu bütçeyle beraber hasar tespitleriyle her ailemizi onları bu süreçte rahatlatacak bir rakamı ki bunu inşallah 10 bin olarak şu anda planladık.
10 biner lira inşallah bu ailelere bizler şu anda hükumet olarak ulaştıracağız ve onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz".

DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?
Türkiye''yi yasa boğan ikizi deprem felaketi sonrasında devletten Vatandaşa yardım ve destek ödemesi duyurusu geldi. 10.000 TL deprem destek ödemesi depremden olumsuz etkilenen tüm vatandaşların hesaplarını aktarılacak. Henüz ödeme tarihlerine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ancak kararın mecliste oylanması ve onaylanması sonrasında resmi gazetede yayınlanacağı ve Önümüzdeki hafta içinde ödemelerin hesaplara aktarılacağı düşünülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar