EYT'liler ve prim eksiği olan dikkat: Prim tablosu netleşti... Bu kadar günü olan maaş alacak

EYT'liler ve prim eksiği olan dikkat: Prim tablosu netleşti... Bu kadar günü olan maaş alacak
EYT'de milyonları hayal kırıklığına uğratan kademeli primde detaylar netleşmeye devam ediyor. İşte Habertürk Gazetesi'nin ulaştığı bilgilere göre emekli olmak için aranan prim şartları...

Tüm Türkiye''nin Meclis'' gelir mi diye merak ettiği EYT yasası nihayet Meclis''e geldi. Yasa Meclis''e gelirken kapsam tartışmaları nedeniyle çeşitli illerde protesto edilirken, bu kez kademeli prim tartışmalar gündeme oturdu.

DÜZENLEME KOMİSYONDAN GEÇTİ!

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

AKP''Lİ AKBAŞOĞLU EYT''Lİ OLMA ŞARTLARINI BİR BİR AÇIKLADI

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun teklifini Meclis Başkanlığı''na sundu.

Düzenleme 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan çalışanları kapsıyor. Yani 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanlar yaş şartına bağlı olmaksızın emekli olacak.

İşte, Habertürk''ten Ahmet Kıvanç''ın yazısındaki  satır başları...

Milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Düzenlemeye göre EYT’de kademeli prim günleri aranacak. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emekli olabilecekler.

SSK’lılar 4447 Sayılı Kanun ile getirilen kademeli prim gününe tabi olacaklar. Kademeli prim günü 5000’den başlayarak 5975 güne kadar çıkacak.

BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na tabi olan kadınlar 7200, erkekler ise 9000 prim gününü doldurarak olabilecekler.

Teklifte kısmi emeklilik ile ilgili bir düzenlemeye ise yer verilmedi.

İŞTE KADEMELİ EMEKLİLİK TABLOSU

EYT PRİM GÜN SAYISI: Tablo Hazır! 2023 EYT prim gün sayısı ve sigortalılık süresi tablosu!EYT PRİM GÜN SAYISI: Tablo Hazır! 2023 EYT prim gün sayısı ve sigortalılık süresi tablosu!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar